Haberler

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şeran

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şeran,- Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, Aksaray'da muhtarlarla toplantı yapmalarını çok önemli bulduklarını söyledi.

Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şeran,- Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, Aksaray'da muhtarlarla toplantı yapmalarını çok önemli bulduklarını söyledi. Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, Aksaray'da muhtarlarla toplantı yapmalarını çok önemli bulduklarını söyledi.Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 49 bin 727 muhtarın mevcut olduğunu Cumhurbaşkanı'nın muhtarları Aksaray'a davet etmesi ve onlarla görüşmesinin çok önemli olduğunu belirtti.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa böyle bir çalışmanın yapıldığını ifade eden Şeran, bunu benimsediklerini ve güzel bir çalışma olduğunu, Cumhurbaşkanı'nın muhtarların önünü açmaya çalıştığını kaydetti.Muhtarların, vatandaşın sorunlarını çözmek için insiyatif kullandığını, Köy ve Mahalle kanunlarıyla muhtarlara daha fazla yetki verilmesini istediklerini belirten Şeran, şöyle konuştu: "Malum mevcut köy kanunu 1924 anayasasından kalan bir köy kanunu ile şu anda muhtarlığı yürütüyoruz. Oysa günün şartlarına ve koşullarına uygun hale getirilmesine kanaat getiriyoruz. Çokta geç kalınmış bir kanun bu. Muhtarların gerçekten ciddi sorunları var vatandaşın bize yüklemiş olduğu bir takım sorumluluklar var. Ancak bu sorunları inisiyatif kullanarak çözebiliyoruz. Biz bunların kanunda olmasını istiyoruz. Kanunca yapılmasını istiyoruz. Onun için acilen köy ve mahalle kanununa ihtiyaç var olduğunu biliyoruz bu çalışmalara aynı zamanda devam ediyoruz. Ümit ediyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız'ın da muhtarlara göstermiş olduğu önemden ve muhtarların bu ülkeye ne kadar ihtiyacı olduğunu ülkenin de muhtarlara ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterir bir şekilde benimsemiştir. Günün şartlarına ve koşullarına uygun bir köy ve mahalle kanunun düzeltilmesi ile ilgili taleplerimiz var." - "17 Ekim, muhtarlar günü olsun" Şeran, 17 Ekim'in muhtarlar günü ilan edilmesi istediklerini ve bunun ilgili yapmış oldukları müracaatın bir an önce onaylanarak hayata geçmesini temenni ettiklerini söyledi.Şeran, "Malum Osmanlı'dan kalma bir muhtarlık müessesi var. ya da devam ettiren. Ama muhtarlar gününün olmaması gerçekten muhtarlar adına üzücüdür. Temenni ediyoruz ki o günümüz hayatta geçirilsin 17 Ekim, muhtarlar günü olsun" dedi. -Güneydoğu muhtarlar federasyonu bürosundaki muhtarlardan görüntüler-Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran,açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title