Haberler

Güneydoğu'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), bu hafta da "Dar Ayakkabı ile Yaşamak" ve "Oz Büyücüsü" oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), bu hafta da "Dar Ayakkabı ile Yaşamak" ve "Oz Büyücüsü" oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

DDT, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen, Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Bilge Emin'in oyunlaştırdığı, Engin Altan Düzyatan'ın yönettiği "Dar Ayakkabıyla Yaşamak" oyununu, Şubat ayı programı kapsamında tiyatroseverlerin beğenisine sunmayı sürdürüyor.

Dekor tasarımı Kaan Güreşçi, giysi tasarımı Candan Günay, ışık tasarımı İzzettin Biçer, müzik ve besteleri Bozkurt Cendey'e ait oyunda, Mümtaz Aydoğan Mengi, M. Lebip Gökhan, Özden Gököz, Ercan Kılıçarslan, N. Özgün Çoban, Dilek Mengi ve Gülizar Oltulu rol alıyor.

Medya, toplum ilişkisinin sorgulandığı oyun, 7, 8 ve 9 Şubat'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

DDT, pazar günü ise Özlem Saraç'ın, Frank Baum'dan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslan'a ait "Oz Büyücüsü" adlı çocuk oyununu, küçük seyircileriyle buluşturacak.

Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer'e ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor. Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsü'ne ulaşması anlatılıyor.

Oyun, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde sahnelenecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Hollanda Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksöz'ün yönettiği, Kawa Nemir'in Kürtçe'ye uyarladığı İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in "Hamlet" adlı oyununu bu akşam ile 8 ve 9 Şubat'ta Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu Sahnesi'nde seyircisiyle buluşacak.

Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Mesut Erenol, Emin Yalçınkaya, Serdar Geren, İsmail Oyur, Rojda Gülseven Medar ve Ali Tekbaş'ın rol aldığı oyun, Diyarbakır'da bir aileyi canlandıran Leyla Batgi ve Vural Tantekin'in anlatıcılığında dile getiriliyor.

-Seyreyle Ara Güler Mardin'de-

Mardin'de ise Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği

"Seyreyle Ara Güler Mardin'de" sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in sergide yer alan fotoğrafları, "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölüm halinde sergileniyor. 114 eserin yer aldığı sergi, nisan ayına kadar açık kalacak.

Muhabir: Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title