Haberler

Güneydoğu'daki Kayak Merkezinde Uludağ'ı Aratmayan Görüntüler

Güncelleme:

Karacadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesiyle kimileri yöresel kıyafet, kimileriyse deniz yatağıyla pistlere koştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı.

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezinde, kar seviyesinin 30 santimetreyi bulmasıyla hafta sonu büyük rağbet gördü.



Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen kayakseverler, tesiste kaymanın yanı sıra temiz havada kar üstünde mangal yapıp stres attı.

İlgili Haberler

YÖRESEL KIYAFETLE KAYAK KEYFİ! GÖRÜNTÜLER ULUDAĞ'I ARATMADI

Kar kalınlığının istenilen seviyede olmasıyla pistlerin dolduğu kayak merkezinde yöresel kıyafetleriyle kayak yapanlar dikkati çekti.

Kimi vatandaşlar kaymak için kızağı seçerken leğen ve deniz yatağıyla kaymaya çalışanlar ise renkli görüntüler oluşturdu.

Kayak merkezindeki yoğunluk ve çekilen pek çok kare ise "Görüntüler Uludağ'ı aratmıyor" dedirtti.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, kayak merkezinde sezonun açılmasıyla kayak severlerin bölgenin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen mekana gelmeye başladıklarını söyledi.

ACEMİLER DE VAR PROFESYONELLER DE

Pistin hem acemi kayakçılara hemde profesyonellere ev sahipliği yaptığını ifade eden Erkal, "Karacadağ her geçen yıl yeni bir ivmeyle daha cazip bir hale geliyor, geçen yıl çok fazla bir kar yağmamıştı ama bu yıl geçen hafta çok iyi bir kar yağdı dolayısıyla da geçen haftadan devam eden kar bu bölgedeki insanları buraya çekti. İnsanlar eğlenmek ve piknik yapmak için burayı seçiyorlar. Bu bölge tek kayak merkezi, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gazianteplilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir noktada" dedi.

Erkal, bölgedeki tesisle ilgili düzenleme projelerinin hazırlandığını aktararak, bunun tamamlanmasıyla kayak merkezinin daha da cazip hale geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Karacadağ Uludağ Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (17)

Kemalist35:

kürdolar ne anlar kayaktan bence onlarla ülkenin kömür ihtiyacı karşılansın iyi yanarlar

3
53
yanıtYanıtla
mahomobilWeb@haberler.com:

Bu kar ne guzel sey mikroplarida kiriyor teroristleride simdi teroristler magaralarda kis uykusundalar keske doguda yil boyunca kar hic kalkmasa.

21
21
yanıtYanıtla
aslan:

cabulcular nebilir kayak kaymayi.

6
30
yanıtYanıtla
erkan:

çok güzel bir görüntü :) doğu her zaman böyle gündeme gelir inşallah

34
1
yanıtYanıtla
Melanur:

Terör bitsede güzel güzel, kardeşçe yaşasak, işimize gücümüze baksak.

30
3
yanıtYanıtla
sivaslımobilWeb@haberler.com:

Ben de misafirliğe giderken gittim oraya mükemmel bir yer gerçekten

27
3
yanıtYanıtla
pehmobilWeb@haberler.com:

Bababababa kekolara ba

5
19
yanıtYanıtla
2023 ÂŞIĞI:

2023 ŞU DEMEKTİR: Terör bitmiş, Ortadoğu''da savaşlar sona ermiş ve bu coğrafya kendi yer altı kaynaklarını kendisi yönetiyor. İran''da, Irak''ta, Suriye''de Körfez ülkelerinde kişi başı gelir yıllık 30 bin dolar seviyesinde. Tüm bu ülkeler ile vizeler kalkmış ve bu ülkeler TÜRKİYEMİZE 600 km hızla hereket eden trenler ile bağlanmış. Hakkari, Şırnak, Urfa, Antep, Hatay en zengin illerimiz olmuş. Karacadağ Kayak Merkezi de Ortadoğunun bir numarası olmuş. HAYAL AMA GERÇEK OLACAK MERAK ETMEYİN.

15
3
yanıtYanıtla
Kurdi:

ne güzel aslında Amed ortadoğunun turizm ve kültür başkenti olabilecek bir potansiyelde ve raylı sistem geliştirilmeli AMED halkı zenginleştirilmelidir. . . turizmde iyi reklamı yapılmalı zira güneydoğu mezopotamyanın beşiğidir. açık müzedir bir nevi

12
3
yanıtYanıtla
UzaktanMobil-IOS:

Helal şalvarla bu kadar güzel kayilir :D

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title