Haberler

Güneydoğu'da Kadir Gecesi Coşkusu

Güneydoğu Anadolu bölgesinde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar Çözüm Süreci için de dua etti.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar Çözüm Süreci için de dua etti.

Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de Kadir Gecesi dolayısıyla Kürtçe ve Türkçe mevlitin okunduğu camiler dolup taştı.

Diyarbakır'da iftardan sonra İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif'i olarak nitelendirilen tarihi Ulucami'yi dolduran vatandaşlar akşam, yatsı ve teravih namazını kıldıktan sonra, Türkçe mevlit ile Kürtçe ve Türkçe okunan ilahileri dinledi, dua etti.

Camiye sığmayan vatandaşlar avlu ve bahçede teravih namazı kıldı.

Mevlit programına kadın ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Camide vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Barış için dua ettiler

Batman'da da Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş düzenlenen mevlit programlarına katıldı.

Şevket Başak Camisi'ne gelen vatandaşlar, ellerini semaya açarak, Çözüm Süreci'nin barışla sonuçlanması için dua ettiklerini belirtti.

Cemaatten Zahide Demir (48), Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bölgenin en çok barışa ihtiyaç duyduğunu belirten Demir, "Bu hayırlı günde barış içinde kardeşçe yaşamak için dua ediyoruz" dedi.

Camilerde kardeşçe bir arada ibadet etmekten sevinç duyduklarını anlatan Demir, "Anaların gözyaşının durması, kalıcı barışın tesisi için dua ediyoruz. Artık anneler evlatlarına kavuşsun istiyoruz" ifadesini kullandı.

Cemil Güzel de Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Bu mübarek gecede barış için dua edeceklerini bildiren Güzel, "Bu gece öncelikle barışın sağlanması için dua edeceğiz. Kadir Gecesinin hürmetine inşallah Çözüm Süreci iyi bir sonuca ulaşır" diye konuştu.

- Kasımiye Medresesi'nde mevlit programı

Mardin'de Kadir Gecesi dolayısıyla, 100 yıl aradan sonra iki yıl önce ibadete açılan 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi'nde iftar ve mevlit programı düzenlendi.

Valilik ve İl Müftülüğü tarafından verilen iftarın ardından 550 yıl boyunca İslam alimi yetiştiren medresede Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlit okundu.

Programa katılan Vali Ömer Faruk Koçak, Kadir Gecesi'nde bölgede ve tüm dünyada yaşanan çatışmaların sona ermesini Allah'tan dilediğini söyledi.

Tüm insanlığa bu gece vesilesiyle huzur temenni ettiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"İnşallah bir sonraki bayramda ülkelerindeki iç savaştan kaçarak misafirimiz olan kardeşlerimizin vatanlarına dönmelerini, topraklarında huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını diliyoruz."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, il genelinde birçok camide mevlit programları düzenlendiğini söyledi.

Tarihi medresede Suriyeli misafirlerin de katılımıyla iftar yapıldığını anlatan Coşkun, medresenin ibadet amacıyla imsak vaktine kadar açık olacağını aktardı.

Dualar Çözüm Süreci için

Kadir Gecesi Siirt'te düzenlenen programlarla idrak edildi.

Çarşı Camisi'ni dolduran vatandaşlar, Kadir Gecesi'nde namaz kılıp, dua etti.

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın verdiği vaazın ardından dualar edildi, ilahiler okundu.

7 Haziran'da kentte teröristlerce şehit edilen polis memuru Bünyamin Toğut'un anısına okunan mevlit sonrasında helva, su, lokum ve şerbet ikram edildi.

Bazı hayırseverler de caminin bahçesinde tatlı ikramında bulundu.

Tarihi Ulucami'de de vatandaşlar dünyada yaşanan sıkıntıların sona ermesi için dua etti.

Vatandaşlardan Mehmet Ali Tetik, bu gece Çözüm Süreci'nin devam etmesi ve terör olaylarının son bulması için dua ettiğini belirtti.

Muhammed Furkan Güneş, bu gece dualarının ülkeye barışı getireceğine inandıkları Çözüm Süreci'nin devam etmesi için olduğunu aktardı.

Şırnak'ta Kadir Gecesi dolayısıyla Geylani Camisi'ne gelen vatandaşlar İl Müftüsü Ahmet Özkan tarafından kıldırılan teravih namazı sonrası okunan Kürtçe ve Türkçe mevlidi dinledi.

Kadir Gecesi dolayısıyla hazırlanan ikramlar camide çocuklar tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

Abdülkadir Karaboğa, bu geceyi ibadet ederek geçireceklerini dile getirerek, bu gecenin hatırına Allah'tan Çözüm Süreci'nin devamını dilediklerini belirtti.

Karaboğa, "Bölgemizde ve ülkemizde barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamayı Allah'tan diliyoruz" dedi.

Zeki Esen ise Kadir Gecesi'nin İslam dünyasında kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Gecesi Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title