Haberler

Güneydoğu Asya'daki Göçmen Krizi

Güneydoğu Asya'daki insan kaçakçılığı çetesiyle bağlantısı olmakla suçlanan Taylandlı Korgeneral Manas Kongpaen görevinden uzaklaştırıldı.

Taylandlı ordu komutanı Udomdej Sitabutr, düzenlediği basın toplantısında, Korgeneral Kongpaen'in, Arakanlı Müslümanların Myanmar'dan Tayland'a kaçırılmasında rolü bulunduğu iddiası üzerine görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Sitabutr, ordunun yasal süreci takip edeceğini, Kongpaen'in suçsuz bulunması halinde görevine iade edileceğini de sözlerine ekledi.

Bir dönem Tayland'da insan kaçakçılığı soruşturmalarını yöneten Korgeneral Manas Kongpaen, geçen hafta başkent Bangkok'ta polise teslim olmuştu.

Korgeneral Kongpaen, ülkede şu ana kadar tutuklanan en üst düzey yetkili oldu.

Manas Kongpaen, Kasım 2012'den Mayıs 2015'e kadar, Bangladeş ve Myanmar'dan Tayland yoluyla Malezya'ya insan kaçakçılığı yapmak ve insan kaçakçılığı kurbanlarını fidye için alıkoymakla suçlanıyor.

Malezya sınırına yakın olan Padang Besar'da 1 Mayıs'ta insan kaçakçılarına ait gizli bir kamp tespit edilmiş, polisin burada yaptığı aramada insan kaçakçıları tarafından alıkonulan 32 Rohingyalı Müslümana ait ceset kalıntısı bulunmuştu.

Tayland yönetimi, bölgedeki insan kaçakçılığı faaliyetleriyle ilgili operasyon başlatmış, operasyonda aralarında polis memurları, yerel siyasetçiler ve topluluk liderleri bulunan 82 kişi için tutuklama emri çıkartılmış, bunlardan 52'si gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Myanmar Tayland Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title