Haberler

Güneydoğu Anadolu Bölgesine Yapılan Seyahatlerde Azalma

Güncelleme:

2016'nın İlk İki Ayına Göre Son İki Ayda %30'luk Bir Düşüş Yaşandı.

2013 yılından beri otobüs bileti satışlarında önemli bir hacmi bünyesinde barındıran govego.com'un hazırladığı verilere göre 2016 yılının Ocak – Şubat ayları ile Mart – Nisan aylarına ait verilerin karşılaştırılması sonucu Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis ve Şırnak illerine alınan otobüs bileti sayısında toplamda %30'luk bir düşüş gerçekleştiği gözlemlendi.

En Çok Düşüş Yaşanan İller Siirt, Adıyaman ve Batman Oldu

govego.com'dan alınan, yılın ilk 4 ayına ait rakamlar Güneydoğu Bölgesi illeri varışlı otobüs yolcusu sayılarında azalma olduğunu gösterdi. İller üzerinden toplanan verilere göre en büyük düşüş %67'lik oranla Siirt'te yaşandı. Bu oranı takip eden il ise %55'lık düşüşle Adıyaman ve %53'lük bir düşüşle Batman oldu. Listenin devamında Gaziantep (%35) ve Diyarbakır (%26) bulunurken Şanlıurfa'da %7'lik bir artış gözlemlendi. Geriye kalan Kilis, Mardin ve Şırnak'ta ise oranların aynı kaldığı ve herhangi bir düşüş yaşanmadığı görüldü.

govego.com'un verilerine göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan seyahatlerde otobüs bileti alımlarının %50'si masaüstü cihazlardan yapılırken %40'ının ise mobil cihazlardan yapıldığı ve %10'luk bir oranla da tabletlerden satış yapıldığı gözlemlendi. Bilet alanların cinsiyet dağılımı ise erkeklerde %80 ve kadın yolcularda ise %20 olarak tespit edildi.

130'dan Fazla Otobüs Firması Tek Bir Platformda

Bünyesinde barındırdığı 130'dan fazla otobüs firmasıyla Türkiye'de online otobüs bileti satışının önde gelen markalarından biri olan govego, tüm bu firmaları tek bir aramada kullanıcılarının karşısına getiriyor. Web sitesi, Google Play Store ve App Store'da yer alan uygulamalarıyla 1 milyona aşkın bilet satışı gerçekleştiren govego.com dönemsel olarak düzenlediği kampanyalarla indirimli otobüs bileti alınmasına olanak sağlarken çok yakında açacağı uçak bileti satışıyla da yeni kitlelerle buluşmayı hedefliyor.


Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyarbakır Gaziantep Şanlıurfa Batman Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title