Haberler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Bu toprakları tarım deposuna dönüştürelim diye çalışırken, birileri bu güzel coğrafyayı, bu bereketli coğrafyayı silah deposuna dönüştürme gayreti içerisindedir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin, "Bu toprakları tarım deposuna dönüştürelim diye çalışırken, birileri bu güzel coğrafyayı, bu bereketli coğrafyayı silah deposuna dönüştürme gayreti içerisindedir" dedi.

Çelik, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bölgede terörle mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğü bir ortamda bu anlamlı toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bölgenin 3,2 milyon hektarlık tarım arazisine sahip ve Türkiye'nin tarım ambarı olduğunu ifade eden Çelik, hükümetin bölgeyi tarımda Türkiye'nin lokomotif bölgesi yapmaya çalıştığını kaydetti.

Çelik, devletin gerçekleştirdiği yatırımlara karşı, birilerinin burayı silah deposuna dönüştürdüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu toprakları tarım deposuna dönüştürelim diye çalışırken, birileri bu güzel ve bereketli coğrafyayı, silah deposuna dönüştürme gayreti içerisindedir. Toprağı suyla buluşturalım diye gayret ediyoruz, bin bir türlü yatırımlarla toprak suyla buluşsun diye mücadele ederken, bu güzel coğrafyada kardeş kanı akıtmaktan zevk alanlar var. Bunların bugünlerde de yaptıklarını ibretle izliyorsunuz, bu kanı bölge halkının geleceği refahı için akıttıkları yalanını söyleyenler artık bugün deşifre olmuş durumdadırlar, maskelerinin düştüğünü hep beraber görüyoruz. Bunlar yalnızca bölgede değil, bölgenin refahının değil, 78 milyonun düşmanıdırlar. Türkiye'nin, kalkınmanın huzurun ve bereketin düşmanıdırlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir gayretle başlattığı huzur ortamının terör örgütü tarafından yok edilmeye çalışıldığını anlatan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız bu millet size 80 milletvekili verdi, çalışın demokratik yollardan projelerinizi üretin, mücadelenizi verin, daha da büyüyün daha da gelişin iktidar olun ve projelerinizi gerçekleştirin. Buna bir engel var mı, yok. Ama siz bu yolu değil aksine anti demokratik yollarla, terör faaliyetleriyle bölge insanına bu güzel coğrafyayı zehir ediyorsunuz ve bölgenin kalkınması, gelişmesi için bölgede huzurun tesisi için devletin başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri, büyük risk alarak başlatmış olduğu huzur ortamı karşısında saldıracak kimseyi bulamamış ve bu huzur ortamını sağlamaya çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırıyorsunuz. Türkiye'ye namlu doğrultanlarla kucak kucağa oluyorsunuz, Moskova'da onlarla kucak kucağa oturuyorsunuz. Bu nasıl bölgeyi sevmek, bölge insanına saygı duymak, nasıl bu ülkenin insanı olmak bu iki yüzlülüğe kanacak bir tek Selahattin Eyyübi'nin torununun olmadığını ve olmayacağını buradan açık bir şekilde ifade ediyorum."

Çelik, devlet ve hükümetin 'kan akmasın' diye büyük çaba gösterdiğinin en canlı şahitlerinden biri olduğunu anımsatarak, bunu bütün içtenliğiyle söylediğini ifade etti.

Teröristlerin verdiği sözü tutmadığını ve silahları bırakacak yerde şehirleri bile silahlarla doldurduğunu aktaran Çelik, "Bu kan akmasın diye verdiğimiz mücadelede dağda, hücrelerde bulunanlar oraları terk edeceklerini söylemelerine rağmen ne bulundukları yerlerden yurdu terk ettiler ne de silahlarını teslim edip devletin adaletine teslim oldular. Aksine neler yaptıklarını siz ibretle izliyorsunuz, söz verdikleri halde silahları bırakmayı, bırakın şehirlere silahları nasıl depo ettiklerini ve nasıl bu çözüm süreciyle ilgili samimiyetsiz olduklarını bölge halkı net olarak gördü. Türkiye ve dünya net bir şekilde gördü diye buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

Çelik, ülkede herkesin teröre karşı sesini yükseltmesi gerektiğinin altını çizerek, duruşlarından dolayı bölge halkına teşekkür etti.

Tüm müdahalelere rağmen, Türkiye'de birlik ve beraberliğin hüküm süreceğini vurgulayan Bakan Çelik, ülkenin yakın zamanda teröristlerden temizleneceğini bildirdi.

"Güvenlik güçleri yalnız terör ve teröristle mücadele ediyor"

Bakan Faruk Çelik, teröre karşı güvenlik güçlerinin çok titiz davrandığını ve sivillere zarar vermeme konusunda büyük başarı elde ettiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kürt'e, huzuru çok görenler yatırımları sabote edenlerdir, bu bölge insanına huzuru çok görenler, yatırımları kalkınmayı bu millete çok görenlerdir, kan akıtanlar da ta kendileridir. GAP Projesine bu ülke, dişinden tırnağından artırarak, 50 milyar gibi bir harcama gerçekleştirdi bugüne kadar. Amacı neydi bölgeler arası gelişmişlik düzeylerindeki yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için, bu bereketli coğrafyanın ayağa kalkması için, bu coğrafyada yaşayan insanların zenginleşmesi için bu adımlar atıldı. Büyük yatırımlar, cumhuriyet hükümetleri döneminde gerçekleştirildi şunu buradan toplantı vesilesiyle ifade etmek istiyorum, ne yaparlarsa yapsınlar, bu milletin düşmanı kimlerle işbirliği yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz daha da çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz millet olarak zengin olacağız ve namerde değil merde de muhtaç olmayacağımızı bu vesileyle ifade etmek istiyorum.

Yalnız bu mücadeleyi devletimizin güvenlik güçleri milimetrik olarak yalnız terör ve teröristle mücadele ederken, vatandaşın kılına dokunulmaması konusunda büyük bir hassasiyet gösterirken, bu sorumluluk yalnız devlet yöneticilerinde değil, bütün STK'larda bu coğrafyada yaşayan bütün vatandaşların da bir sorumluluğu olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Sesimizi yanlışa karşı yükseltmemiz gerekiyor, sesimizi teröre karşı yükseltmemiz gerekiyor. Allah'ın izniyle de bu birliğimiz bu beraberliğimiz ki ben bölge halkına da çok teşekkür ediyorum ve Allah'ın izniyle yakın gelecekte yükselteceğiniz sesle de inşallah bu beladan bu bölgeyi de ülkeyi de kurtaracağız ve bu aziz şehit kanıyla sulanmış olan vatanın ihtişamlı yürüyüşüne kimse engel olamayacak bunu açıkça ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Recep Tayyip Erdoğan Faruk Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title