Haberler

Güney Sudan Hükümetinin Çocukları Silahlandırdığı İddiası

Güney Sudan ordusu, BM Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) ülkede çocukların silahlandırıldığı yönündeki iddiasını yalanladı.

Ordu Sözcüsü Lul Ruai Koang, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümete bağlı ordu birliklerinin çocukları silahlandırdığına ilişkin iddianın doğru olmadığını ifade ederek, UNICEF yetkililerden daha detaylı bilgi istedi.

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten Koang, orduya bağlı çocuk koruma biriminin, El-Vıhde vilayetinde alan araştırması yaptığını ve çocukların silahlandırılmasına ilişkin münferit 10 vaka kaydedildiğini aktardı.

Koang, daha önce yaptığı açıklamada, gençlerin orduya kendi arzularıyla katıldığını, çocukların silahlandırılmasından haberdar olmadığını söylemişti.

UNICEF, Güney Sudan'da sadece bu yıl 650 çocuğun silahlı gruplara katıldığını, 2013 yılı aralık ayında başlayan çatışmalardan bu yana yaklaşık 16 bin çocuğun silahlandırıldığını duyurmuştu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 15 yaşından küçük çocukların askere alınmasını ve çatışmalarda kullanılmasını savaş suçu kabul ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title