Haberler

Güney Koreli Kemancıdan Öksüren İzleyiciye Sert Tepki

Güney Koreli ünlü kemancı Kyung Wha Chung'un, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Kraliyet Festival Salonu'nda verdiği konser sırasında öksüren bir çocuk ile ailesini azarlaması, sahne performansları sırasında izleyici ile sanatçı arasındaki ilişkiyi bir kez daha gündeme taşıdı.

Güney Koreli ünlü kemancı Kyung-Wha Chung'un, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Kraliyet Festival Salonu'nda verdiği konser sırasında öksüren bir çocuk ile ailesini azarlaması, sahne performansları sırasında izleyici ile sanatçı arasındaki ilişkiyi bir kez daha gündeme taşıdı.

BBC'nin haberine göre, 12 yıllık aradan sonra ilk kez Londra'da sahneye çıkan 66 yaşındaki Kyung-Wha Chung, Mozart'ın Sol Majör Sonatı'nı çalarken bir çocuğun öksürmesi üzerine çalmaya ara verdi ve sahneden küçük kızın ailesine "Çocuğunuzu büyüdüğü zaman getirsenize" diye bağırdı.

Seyirciler arasında bulunan The Times gazetesinin müzik eleştirmeni Anna Picard, "Ünlü kemancının geri dönüşüyle ilgili beklentiler nedeniyle zaten gergin olan ortam, birden buz kesti" diye yazdı.

Konseri izleyen İngiliz kemancı Thomas Gould da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Öksüren bir çocuğun ailesine gösterdiği acayip patlamadan sonra Kyung-Wha Chung'un Mozart performansından etkilenmek zor" dedi.

Kemancı Elizabeth Stahlmann da konser sırasında birçok insanın öksürdüğünü, "sanatçının tepkisini göstermek için bir çocuğu seçmesinin hiç hoş olmadığını" söyledi.

Güney Koreli kemancıya destek verenler de oldu.

Besteci Sasha Valir Millwood, "Slipped Disc" internet sitesinden, "Chang'a konuya dikkat çektiği için teşekkür ediyorum. Seyircilerin davranışları yüzünden birçok muhteşem konserin mahvolduğuna tanık oldum" yazdı.

Bilim adamları, 2013'te yaptıkları bir araştırmada insanların, klasik müzik konserlerinde normalden çok daha fazla öksürdüğünü ortaya çıkarmıştı.

Konser piyanisti Susan Tomes da BBC'ye yaptığı açıklamada, "Buna kesinlikle katılıyorum. Bence bu, insanların yüksek sesli müziğe alışmış olmasından kaynaklanıyor. Bir rock ya da pop konserinde müzik çok yüksek olduğu için öksürmeniz sorun yaratmaz. Ancak klasik müzikteki akustik enstrümanların sesi o kadar yüksek olmadığı için en ufacık bir ses fark yaratıyor" demişti.

Yaşanan olaya karşın Kyung-Wha Chung'ın performansı, eleştirmenlerden tam not aldı.

Kraliyet Festival Salonu yöneticileri de çocuğun ailesinin herhangi bir şikayette bulunmadığını açıkladı.

20. yüzyılın en başarılı kemancılarından biri kabul edilen Kyung-Wha Chung'un kariyeri, 2005'te sol elinin işaret parmağındaki rahatsızlık nedeniyle kesintiye uğramıştı. Sanatçının parmağının, kullandığı steroit ve kortizonlar yüzünden güç kaybettiği sanılıyor. Kyung-Wha Chung, parçaları kafasında çalmaya devam ederek kemal çalışmalarını sürdürmüştü. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mozart Londra Times Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title