Haberler

Güney Kore, Kanada ve ABD Ortak Deniz Tatbikatı Yapacak

Güney Kore Deniz Kuvvetleri bu hafta ülkenin güneydoğu sularında ABD ve Kanada ile ortak deniz tatbikatı yapacağını açıkladı.

Güney Kore Deniz kuvvetleri 7. Görev Filosunun ev sahipliğinde Cuma günü başlayın üç gün sürecek olan eğitim tatbikatının Jeju adası yakının yapılacağı kaydedildi.

Tatbikata Güney Kore'nin 5 savaş gemisi, gözetleme uçağı ve çok işlevli uçaklarının katılacağı, ABD'nin ise USS Dewey (DDG-105), ve Arleigh Burke-sınıfı güdümlü füze destroyeri ve MH-60R helikopterlerinin katılacağı belirtildi. Kanada'nın ise iki büyük firkateyni Winnipeg ve Ottawa ile SH-3 helikopterlerinin tatbikatta yer alacağı ifade edildi.

Güney deniz kuvvetleri üçlü tatbikatta, engelleme, hava savunması, anti- denizaltı operasyonları, balistik füze tespiti ve canlı atış uygulamaları yapılacağını kaydetti.

Kanada'nın Kuzey Kore'nin 1950 53 yılları arasında Güney Kore'ye yaptığı saldırıda savaşa katılmasına rağmen savaş gemiler ile Güney Kore ABD'nin ortak deniz tatbikatına katılmasının ilk olduğu kaydedildi.

MTF 7'nin komutanı olan Tuğamiral Kim Jeo-su, ortak tatbikatın deniz kuvvetlerinin kombine operasyon yeteneğini geliştirmesine fırsat sağlayacağı, ABD ve Kanada ile ülkesinin dostane ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olacağını söyledi. - SEUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title