Haberler

Güney Kore Federasyonu "Kal" Dese de Durmadı

Güncelleme:

Dünya Kupası gruplarında elenmesi nedeniyle sunduğu istifa dilekçesi Güney Kore Futbol Federasyonu tarafından reddedilen teknik direktör Hong, ayrılmayı tercih etti.

2014 FIFA Dünya Kupası'nda aldığı başarısız sonuçların ardından sunduğu istifa dilekçesi Güney Kore Futbol Federasyonu (KFA) tarafından reddedilen teknik direktör Hong Myung-bo, görevinden ayrıldı.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Güney Kore Milli Takımı'nın, Belçika, Cezayir ve Rusya'nın yer aldığı H Grubu'nu 1 puanla son sırada tamamlamasının ardından istifa etmek isteyen ancak KFA'nın "2015 Asya Kupası'nda da takımın başında durmasını" istediği Hong, kararından vazgeçmedi.

Dünya Kupası'ndaki performansı ve kadro seçimi yüzünden ülke medyasında yoğun eleştirilere maruz kalan Hong, "Dünya Kupası'na giderken halkımıza umut vermek istediğimizi söylemiştim ama hayal kırıklığı yaratarak döndük. Bunun için özür diliyorum" ifadelerini kullanarak, istifa ettiğini açıkladı.

Turnuva sonrası ülkeye dönen Güney Kore Milli Takımı kafilesi, başkent Seul'deki havalimanında, "Kore futbolu öldü" pankartını taşıyan öfkeli taraftarlar tarafından yuhalanmış ve ülkede hakaret anlamına gelen "elmalı şeker" yağmuruna tutulmuştu.

Güney Kore'nin 20 ve 23 yaş altı milli takımlarını çalıştırdıktan sonra 2013'te A milli takımın başına getirilen 45 yaşındaki çalıştırıcı, Güney Kore'nin tarihinin en iyi derecesi yarı finale yükseldiği 2002 FIFA Dünya Kupası'nda, en iyi 3'üncü oyuncuya verilen "Bronz Top Ödülü"nün sahibi olmuştu. Hong böylece Dünya Kupası'nın en iyi 3 oyuncusu arasına giren ilk Asyalı olarak tarihe geçmişti.

Kaynak: AA / Spor

Güney Kore Cezayir Belçika Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title