Haberler

Güney Çin Denizi'nde Gerilim

Endonezya, Güney Çin Denizi'ndeki Natuna Adaları'nda balıkçılık, turizm ve savunma sektöründe yatırımlar yapmayı planlıyor.

Endonezya, Güney Çin Denizi'ndeki Natuna Adaları'nda balıkçılık, turizm ve savunma sektöründe yatırımlar yapmayı planlıyor.

Endonezya Hukuk, Siyaset ve Güvenlik İşleri Koordinasyon Bakanı Luhut Pandjaitan, Natuna Adaları'nda balıkçılık sektöründe yatırımlar yapılacağını belirterek "Natuna Adaları'nı balıkçılık sektöründe önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Bu alanda dış yatırımları gündeme getireceğiz." açıklamasını yaptı.

Pandjaitan, yabancı balıkçıların, yerel şirketlerin referansı ve anlaşmasıyla Natuna Adaları'nın bulunduğu bölgede avlanabileceğini bildirdi.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de Natuna Adaları'nda askeri üslerin geliştirileceğini, yeni birimlerin kurulacağını ifade ederek "Bölgedeki birlikler, gözümüz ve kulağımız olacak." diye konuştu.

Widodo'dan orduya donanma ekipmanlarını güncelleme talimatı

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo da kabine toplantısından sonra basına yaptığı açıklamada, ordunun güçlendirilmesi için güncellenmesi gerektiğini belirterek "Askeri birliklerimiz donanma ekipmanlarını yenilemeli. Birçok ülke bize silah satmak istiyor. Bakanlarımız gerekli araştırmaları yapıp, ülkemizin menfaatine olan teklifleri değerlendirecektir." dedi.

Endonezya sahil güvenlik güçleri, geçen ay Natuna sularında yasa dışı avlandığı tespit edilen Çin bandıralı bir balıkçı teknesine el koymuş, içindeki 7 kişilik mürettebatı gözaltına almıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Endonezya sahil güvenlik güçlerinin, Güney Çin Denizi'nde balıkçılık faaliyeti yürüten Çin teknelerini aşırı güç kullanarak taciz ettiği ve açılan ateş sonucu teknedeki mürettebattan birinin yaralandığı bildirilmişti.

Çin resmi makamları bölgedeki istikrar ve barışı etkileyecek, tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınılması çağrısında bulunarak Endonezya'nın bu tür eylemlerle Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi ve bölgede taraf ülkeler arasında varılan Güney Çin Denizi Davranış Bildirgesi'ni ihlal ettiğini belirtmişti.

Çin'in tepkisinin ardından Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Natuna Adaları'nı ziyaret etmiş, kendisine eşlik eden bakanlarla bölgede bulunan Endonezya donanmasına ait savaş gemisinde kısa bir toplantı yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Joko Widodo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title