Haberler

Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Zirvesi"Ne Doğru

Gaziantep'te Türk savunma, havacılık ve uzay sanayinin yerlileşmesi ve millileşmesi kapsamında yapılacak "Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi"nin hazırlıkları sürüyor.

Gaziantep'te Türk savunma, havacılık ve uzay sanayinin yerlileşmesi ve millileşmesi kapsamında yapılacak "Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi"nin hazırlıkları sürüyor.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, 21- 22 Mart 2017 tarihlerinde, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla yapılacak "Güney Anadolu Savunma, Havacılık ve Uzay Sistemleri Yerlileştirme Zirvesi" Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarlığının desteğiyle, GSO, Savunma Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD), Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneğinin koordinasyon ve organizasyonunda planlanan zirvede, ana yüklenici firmaların ürün ve alt sistem parçalarının da sergilendiği mini bir fuar açılacak.

Zirvede, Savunma Sanayi Müsteşarlığı sunumu, MKEK, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI, THY TEKNİK, Aspilsan ve FNSS firmalarının yöneticileri sunumlar gerçekleştirecek.

Zirveye, Gaziantep'in yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden sanayiciler iştirak edecek.

Stratejik sektörler olarak kabul edilen savunma ve uzay sanayisinde askeri ve sivil havacılıkta halen yüzlerce milli proje, başlangıç ya da hazırlık aşamasında. Bu sektörlerde on binlerce farklı kalemde, milyonlarca teknolojik parça ve alt sistem tedarikine ihtiyaç duyuluyor.

Orta menzil yerli yolcu uçağı projesi için asgari 5 binin üzerinde yeni ve yerli tedarikçi firma gerekiyor.

Yapılacak bu çalışmayla Gaziantep ve diğer illerdeki bölge sanayicisinin savunma ve havacılık projelerinde çok daha etkin yer alabilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikri Işık Gaziantep 22 Mart Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title