Haberler

Güney Afrika'daki Müslüman Sığınmacılardan Türkiye'ye Teşekkür

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslüman sığınmacılar, bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikalarından ötürü teşekkür etti.

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Müslüman sığınmacılar, bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye'nin sığınmacılara yönelik politikalarından ötürü teşekkür etti.

Mısır, Fas, Irak, Filistin ve Somali'den gelen Müslüman sığınmacılar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür mesajları içeren pankartlarla Cape Town kentinde bir araya geldi.

Toplantıda Filistin'i temsil eden Basel Bagria, "Neden mi Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyoruz? Çünkü o, bütün Müslüman ülkeler için bir rol model. Türkiye, bütün dünyadaki Müslümanlar için bir merkez oldu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır, Somali, Suriye, Fas ve Filistin meselelerinde sergilediği insani duruşun herkes tarafından takdir edildiğini belirten Bagria, "Batı, Suriyeli sığınmacılardan şikayetçi ama Türkiye, bütün Suriyelilerin itibarı ve gelişmesi için bir düzene sahip" dedi.

Katılımcılara hitap eden Somali temsilcisi Abdullah Ali Hassan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011'de Somali'yi ziyaret ettiğinde dünyanın dikkatini ülkeye çektiğini belirterek, "Bütün büyük güçler yardım etmeye gönülsüzdü. Erdoğan, Somali hakkındaki olumsuz algıları değiştirdi ve şimdi de Somali'nin en büyük diplomatik temsilciliğini Mogadişu'da açıyor" dedi.

Faslı akademisyen Dr. Mustafa Saidi de Müslüman dünyasında bir lider arayışı olduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın hayırseverlik ve liderlik adına mükemmel bir öncü güç olduğunu söyledi. Saidi, "Türkiye, İslam dünyasına liderlik yapıyor, dünyanın her yerindeki Müslüman azınlıklar bile, Erdoğan'ın kalkınma projelerinden faydalanıyor." dedi.

Toplantıyı yöneten Mısırlı Aadil Abdullah ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve gelmesinin ardından, değerleri ve erdemleriyle Türkiye'yi başarılı bir şekilde birlik ve beraberliğe sevk ettiğini belirtti.

Irak temsilcisi Omar Saidi'ul Naimi de "Bir lider olan Erdoğan ile gurur duyuyorum. Bu sözleri, kendi ülkemin liderleri için kuramıyorum. Bir bakın, Türkiye nasıl ilerledi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Güney Afrika Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title