Haberler

Güney Afrika'da Altın Madeninde Eylem

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehri yakınlarındaki bir altın madeninde bini aşkın işçi, işverenlerini yer altında oturma eylemiyle protesto etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg şehri yakınlarındaki bir altın madeninde bini aşkın işçi, işverenlerini yer altında oturma eylemiyle protesto etti.

Sibanye altın madeninde çalışan işçiler, kısa süre önce maden kazasında ölen arkadaşlarının tazminatının şirket tarafından reddedilmesi ve sorumluluktan kaçıldığı gerekçesiyle yerin metrelerce altında protesto eylemi başlattı.

Sibanye Altın Madeni sözcüsü James Wellsted AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki hafta önce bir maden işçisinin öldüğünü, kesin ölüm nedeninin tespiti için patoloji raporunu beklediklerini ifade etti. İşçilerin yeraltından çıkmasını beklediklerini söyleyen Wellsted, her konuda görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

İşçiler ise raporun beklenilmesi yerine yönetimin sorumluluk almasını istiyor.

Uzmanlar dünden bu yana yer altında eylemlerini sürdüren işçilerin grevi sonlandırmamaları halinde sağlık riskleriyle karşılaşacaklarını söylüyor.

Güney Afrika, dünyanın en büyük altın üreticileri arasında yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title