Haberler

Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Ekonomik Kriz

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, ülkede yatırımın artması için iş dünyasının, hükümetle iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

CAPE Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, ülkede yatırımın artması için iş dünyasının, hükümetle iş birliği yapması gerektiğini belirtti.

Cape Town'da iş adamları ve şirket CEO'larıyla bir araya gelen Zuma, Güney Afrika'nın, iş dünyası için cazip bir ülke olduğunu ancak kısa vadede, ekonomik durumun teşvik edici olmadığını söyledi. Krizlerin fırsatlar doğurabileceğini savunan Zuma, "Bu kriz, birlikte çalışmamız için muazzam bir imkan sağlamıştır" diyerek, hükümetin iş adamlarına her zaman destek olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Zuma, Güney Afrika'nın güçlü ve şeffaf kurumlara sahip olduğunu vurgulayarak, halihazırda ekonomik durumu düzeltmek için yapılması gerekenin, randın zayıflamasını, turizmi ve ihracatı destekleyerek avantaja dönüştürmek olduğunu kaydetti.

"Geleceğe yön verebiliriz" diyen Zuma, ekonominin ilerleyişi için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Güney Afrika geçtiğimiz yıldan bu yana para birimi randın dolar karşısında değer kaybetmesiyle ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Kasım ayından bu yana Amerikan doları karşısında yüzde 13 civarında değer kaybeden Güney Afrika para birimi randın düşüşünü durdurmak için geçen ay Merkez Bankası repo oranını yıllık 50 baz puan artırarak yüzde 6,75'e çıkardığını duyurmuştu. Ülkede enflasyon oranı, istatistik biriminin geçen ay yaptığı açıklamaya göre, yüzde 5,2'nin üzerinde seyrediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Jacob Zuma Cape Town Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title