Haberler

    Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht

    MS Araştırmaları Derneğinin farkındalık yaratma üzere başlattığı sanatsal çalışmaların ilki, "Genco Erkal - Güneşin Sofrasında" oyunu 31 Mayıs'ta İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyorGenco Erkal 20.

    MS Araştırmaları Derneğinin farkındalık yaratma üzere başlattığı sanatsal çalışmaların ilki, "Genco Erkal - Güneşin Sofrasında" oyunu 31 Mayıs'ta İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor

    Genco Erkal 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht'i güneşin sofrasında biraraya getiriyor. İki ozan, keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi de bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyorlar. İnsan zekasını doyuran bu mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde, Tülay Günal ve Genco Erkal, dünyanın hal-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair herşeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar. Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyuna, piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksofonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.

    Detaylar :

    İl : İzmir

    İlce : Merkez

    Mekan : İ. İnönü Sanat M.

    Mekan Adresi : Kültürpark Fuar Alanı Lozan Kapısı

    Başlangıç Saati : 31.05.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 31.05.2017 22: 00: 00

    Kategori : Güneşin Sofrasında Nazım ile Brecht

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Bertolt Brecht İsmet İnönü Genco Erkal Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title