Haberler

Güneşe Hasret Kardeşler Annesiz Kaldı

Van'ın Muradiye ilçesinde, yakalandıkları cilt kanseri nedeniyle zor günler geçiren iki kız kardeş, bir süre önce de en değerli varlıkları annelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Van'ın Muradiye ilçesinde, yakalandıkları cilt kanseri nedeniyle zor günler geçiren iki kız kardeş, bir süre önce de en değerli varlıkları annelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

İlçenin Gönderme Mahallesi'nde ikamet eden, güneşli günlerde evden dışarıya çıkamayan Orhan ve Çiğdem Dilek çiftinin kızları Serap (14) ve Esmanur (9), bu hastalıkları nedeniyle yıllardır eğitimden sağlığa kadar birçok ihtiyaçlarını evde karşılamak zorunda kaldı.

Hayata tutunmalarında en büyük destekçileri olan annelerini 10 gün önce kaybeden kız kardeşler, zor günler yaşamaya başladı.

Baba Orhan Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beyin kanaması geçiren eşini kaybettikten sonra çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını anlattı.

Kızların bazı ihtiyaçlarının yengeleri tarafından karşılandığını kaydeden Dilek, şöyle konuştu:

"Anneleri kadar olmasa da elimizden geleni yapıyoruz. Önce anneleri onlar için evden çıkamıyordu, şimdi ise ben onların bakımı için gece gündüz evde kalmaya mecburum. Büyük olan yaşadığı üzüntü nedeniyle hemen her gün baygınlık geçiriyor. Bazı günler iki kez bayılıyor, kendinden geçiyor. 30 ila 45 dakika kadar kendine gelmiyor. Bayılmaları nedenini öğrenebilmek için hastaneye götürdüm. Doktorlar 'bu belirli bir süre böyle devam edecek' dedi. Her zaman annelerini soruyorlar. Ben cevap vermekte zorlanıyorum. Haliyle üzülüyorlar. Onların üzüldüğünü görünce ben de onlara ve onların bu hallerine üzülüyorum. Hayatımı kızlarıma adadım. Başka da yapabileceğim bir şey yok. Ben ne kadar bakımlarını yapsam da annelerinin yerini tutmaz. Annelerinin yeri başkadır."

Hastalığı nedeniyle güneşe çıkamayan kardeşlerden Esmanur Dilek ise Muradiye Kaymakamlığınca kendilerine oyuncak yardımı yapıldığını anımsatarak, "Evde onlarla oynuyorum. Güneşli günlerde oyun parkına gidip, salıncakta sallanmayı ise çok istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Muradiye Güneşli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title