Haberler

Güneş Hadisesi 90 Kanalda Canlı Yayınlanacak

Güncelleme:

Siirt'te 20-25 Eylül tarihleri arasında "Tillo Bilim ve Kültür Günleri" düzenlenecek.

İbrahim Hakkı Hz'nin hocası İsmail Fakirullah'ın vefatı üzerine yapmış olduğu ışık düzeneği ile her yıl ekinokslarda 21 Mart ve 23 Eylülde gerçekleşen bu olayda ilçe karanlıklar içerisinde iken sistem sayesinde güneşin ilk ışınları İsmail Fakirullah Hz'nin başucuna doğuyor. 1960 yılında yapılan restorasyonda bozulan ancak geçtiğimiz yıllarda Siirt Valiliğinin girişimleri sonucu bir bilim heyeti tarafından onarılarak tekrar işlerlik kazandırılan bu hadisenin görüntüleri 23 Eylül Pazartesi günü İHA tarafından tüm televizyonlara logosuz, şifresiz, ücretsiz ve canlı olarak aşağıdaki frekanslardan yayınlanacaktır.

Siirt'i Kültü ve Bilim Merkezi Haline Getirecem

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'i eskiden olduğu gibi bilim ve kültür merkezi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Vali Aydın, yaptığı açıklamada, çok yakın bir geçmişe kadar Siirt'in ve özellikle Tillo'nun çok geniş bir bölgenin bilim ve kültür merkezi olduğunu ve burada yetişen bilim adamlarının dünya bilim tarihine katkıda bulunduğunu söyledi.

Siirt'in tekrar bu konumuna kavuşmasını arzuladıklarını, buna yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aydın, bu amaçla 20-25 eylül tarihleri arasında "Tillo Bilim ve Kültür Günlerini" düzenlediklerini kaydetti.

CANLI YAYIN PROGRAMI

23 Eylül 2013 Pazartesi

Saat: 05.00 TSİ

SİİRT

UYDU BİLGİLERİ

EUTELSAT W2A, 10 DERECE DOĞU

TXP: B1

D/L: 10984.500 MHz

POL: Horizontal

S.ORANI: 3125 ksym/s

FEC: 3/4

Muhabir M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Ahmet Aydın Tillo Eylül Siirt Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title