Haberler

Güneş: "Çok Basit Goller Yiyerek Rakibin Direncini Artırdık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Çok basit goller yiyerek rakibin direncini artırdık.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Çok basit goller yiyerek rakibin direncini artırdık. Tabi ikinci bölümde de pozisyonlarımız vardı ve zaman zaman telaş yaptığımız anlar da oldu. Ama bütün oyuncularımın kazanmak için gayreti vardı. Bugün beklenmeyen şekilde bir sonuç aldık, üzgünüm" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, müsabakayı değerlendirdi.

"BÜTÜN OYUNCULARIM ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Deneyimli çalıştırıcı, sahalarında kazanmak istediklerini belirterek, "İlk bölümü yavaş oynadık ama beklemediğimiz şekilde gol yedik. Pozisyon olmadan yedik o golü. Daha sonra çok pozisyonlar bulduk. Etkili ataklarımız oldu ama beklediğimiz golleri bulamadık. Çok basit goller yiyerek rakibin direncini artırdık. Tabi ikinci bölümde de pozisyonlarımız vardı ve zaman zaman telaş yaptığımız anlar da oldu. Ama bütün oyuncularımın kazanmak için gayreti vardı. Bugün beklenmeyen şekilde bir sonuç aldık, üzgünüm. Bütün oyuncularım elinden geleni yaptı. Sadece yavaş oyunla telaş içinde kazanma gayreti vardı. Son bölümde de dirençleri düştü. Rakibin akıllı oyunuyla biz pozisyonlar kaçırdık ve rakibin şansı da daha çok arttı. Lig maratonunda böyle bir sonuç aldık ama biz bunu istemedik. Bütün maçlarda çok az pozisyon verip çok pozisyonlara girip gol yollarında etkili olduk. Bugün atamadık ve atamayınca gol yiyorsun" ifadesini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK MARATONUN SONUNDA BELLİ OLUR"

Kamuoyu tarafından ligin en iyi futbol oynayan takımı ve şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösterilmesinin sorulması üzerine Güneş, ellerinden gelen gayreti sahada gösterdiklerini dile getirerek, "En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan sahadaki futbol zenginliği. Fenerbahçe, Galatasaray da kendi bütçesine göre harcamalar yapabiliyor. Ben sahada futbol olarak olumsuzluk görmek istemem. Hatalarımız, eksikliklerimiz olacaktır. Medyanın, kamuoyunun şampiyonluk adayı olarak bizi göstermesi, oyunumuz karşılığında almış olduğumuz takdirdir. Buna kapılıp kendimizi eksik bırakmayız. Bugün de her maçta en iyisini sahaya sürmek için oynadık. Şampiyonluk maratonu lig sonunda belli olur. Her maçı kazanırsan lider olursunuz. Bugün itibariyle kaybettik ve geride kalırsak tekrar alırız. İşimiz bu. Biten her maçtan sonra o maçta ne eksik yaptık bunu bulacağız. En iyisini yapmak için inancımız ve gücümüz var" yorumunu yaptı.

"KISITLI İMKAN DİYE BİR ŞEY YOK"

Arda Turan'ın Beşiktaş'ı Atletico Madrid'e benzetmesi ile alakalı da konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Arda'nın yorumu olacaktır. Kısıtlı imkan diye bir şey yok. Akhisar da kısıtlı imkanlara sahip ama bugün kazandılar" dedi.

"DOĞRULARA DEVAM EDİP, EKSİKLERİ DÜZELTMELİYİZ"

Akhisar karşısında gol atamamalarını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, "5-6 gol pozisyonumuz vardı. Olmadı yani. Futbol ciddi bir iş. Sonuçta ilk kez bu maçta gol atamadık. Mario ve Cenk beklenenin altındaydı bugün. Oyuncular bazen yaptığının karşılığını alamayabilir. Burada hayıflanmak yerine doğrulara devam edip, eksikleri düzeltmeliyiz" şeklinde konuştu.

"BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ POZİSYONLAR VAR"

Ersan'ın sakat olması sebebiyle bugün kaybedilen maçta Tosic'in etkisinin ne derecede olduğunun sorulması üzerine, "Rhodolfo da, Tosic de iyi oynadılar" diyerek cevap veren Güneş, şöyle devam etti:

"Başarısız olduğumuz pozisyonlar var. Mesela 2. golde topu sektirdi Tolga ve gol oldu. Kötülüklerin ve şanssızlıkların olduğu bir maç oldu. Oyun olarak kazanabilirdik."

"CENK YOKTU İLK BÖLÜMDE GOL ATAMADIK DİYE BİR ŞEY YOK"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor'un geldiği ilk pozisyonda gol attığına değinerek, "Savunmada sıkıntımız yoktu. Cenk bu maçta oynadı. Atmak istedi ama olmadı. İkinci yarı oynadı, ilk yarı oynamadı Cenk yoktu ilk bölümde gol atamadık diye bir şey yok. Daha dinamik olan Mario vardı, yorgun olan Cenk vardı. İkinci yarıda da Cenk'e göre pozisyonlar bulduk, müsait kafa topları buldu ama olmadı" dedi.

"HAMLE YAPAN BİZDİK"

Ege temsilcisinin teknik direktörü Cihat Arslan'ın, "Beşiktaş hafta içerisinde maç oynadı ve 60-70. dakikadan sonra efor olarak düşecekti" şeklindeki yorumunun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Fizik olarak rakibimizin bizi ezdiğini düşünmüyorum. Hamle yapan bizdik. Ama son bölümde hamlelerimize karşılık almayınca gol gelmedi ve fiziksel olarak düştük, moralimiz de düştü. Giren oyuncularımızın daha fazla koşması gerekiyordu, onlar da olmadı. Cenk hücumda etkin olduğu kadar baskı da etkin bir oyuncu ama bugün onu yapamadı. Gökhan'da da öyle. Kerim'i almayacaktım ama mecburen orta sahayı kuvvetlendirmem gerekiyordu. Çok oyuncumun fizik olarak sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Akhisar Belediyespor Şenol Güneş Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title