Haberler

Güneş Altında Bisiklet TRT Belgesel Ekranlarında

Güncelleme:

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen İzmir Seferihisar Belediyesi'nin sponsoru olduğu "Güneş Altında Bisiklet" projesinin tasarım ve yapım süreci TRT Belgesel ekranlarında yayınlandı.

50 dakika süren belgeselde Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü çatısı altında, makine ve elektrik-elektronik mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu on iki kişiyle başlayan daha sonra sayıları altıya düşen proje ekibinin sekiz ay boyunca yaptıkları çalışma safhaları gösteriliyor.

Belgeseldeki açıklamalarda araçta akü olarak diğer araçlardan farklı olarak güneş enerjisiyle sarj edilebilen bir akünün kullanıldığı ve aracın tasarım aşamasında güneş enerjisiden daha fazla faydalanabilmek amacıyla üst kısmının ve kuyruk kısmının büyütüldüğü açıklanıyor. Araç ilk olarak tanıtım için trafiğe çıktı.

Güneş Altında bisiklet projesi hakkında konuşan E.Ü Rektörü Prof.Dr.Candeğer Yılmaz, emeklerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti ve bu tarz çalışmalar sayesinde üretim heyecanının arttığını belirtti. Projede üretilen aracı kullanan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevreci aracı deneyerek bir ilki yaşadığını belirtti ve bu projeyle çok memnun olduğunu , ortaya temiz pırıl pırıl bir iş çıktığını söyledi. Öğrenciler ise daha önce aracı bilgisayar ortamında gördüklerini ancak aracın kendisini gördüklerinde farklı bir heyecan yaşadıklarını ve sekiz aylık bu yorucu süreç sonucunda araçlarının sorunsuz çalışmasından mutlu olduklarını, çalışmalarının meyvelerini aldıklarını söyleyerek mutluluklarını dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Seferihisar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title