Haberler

Gündüz: GAP Projesi 2023'de Bitiyor

Güncelleme:

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) 2023'de tamamıyla biteceğini söyledi.

Şanlıurfa'da Bitki Koruma Ürünlerinin Kullanımı Neticesinde Meydana Gelen Su Kirliliğinin Tespiti ve Madde Grubu Bazında Çevresel Kalite Standartlarının Belirlenmesi Projesi'nin kapanış çalıştayı DSİ Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştıya DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, Çevre ve Temiz üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Selma Ayaz ve DSİ Su Yönetimi Genel Müdürü Cumal Kınacı katıldı.

Çalıştayın açılış konuşması yapan DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, Güneydoğu Anadolu'da 9 ili kapsayan projenin tamamıyla 2023'te biteceğini ifade etti.

Doğan, "Şanlıurfa yüzyılın en büyük kalkınma projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) en önemli ayağını oluşturmaktadır. 9 ilin kapsayan GAP sulama projesinin 18 milyon 220 bin ile yüzde 51'in ölge müdürlüğümüzün sınırları içerisinde yer almakta. Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde bulunan ve Atatürk Barajı GAP kapsamında inşa edilmiş olup, gövde hacmi itibari ile dünyanın 6'ıncı büyük barajıdır" dedi.

'AMAÇ İNSAN SAĞLIĞI'

Yapılan Proje hakkında bilgiler veren TÜBİTAK Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Selma Ayaz ise proje sonrası kimi tesislerin kullanımının durdurulacağını ifade ederek amaçların insan sağlığı olduğunu söyledi.

Ayaz, "Orman Su İşleri Bakanlığı ile bir çok projede TÜBİTAK olarak birlikte çalışıyoruz. TÜBİTAK olarak biz bu projede Fırat, Dijle, Susurluk, Büyük Menderes, Seyhan ve Ceyhan sulama havzalarında çalışmalar gerçekleştirdik. Bir yıllık bir analiz açlışması yapıldı. Her iki ayda bir bu havzalardan ve pilot illerden örnekler alınarak suda analizler yaptık. Bu sonuçlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki toplantılarda ele alındı. İki yıllık proje çalışması sonucunda tüm çalışmaları bu çalıştayda paydaşlarımız ile paylaştık. Bu çalışmaların sonucunda kimi tesislerin kullanımı duracak kimi tesislerin ise kullanımında azalma olacak. Buda insan sağlığını pozitif düzeyde etkileyecek" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Selma Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title