Haberler

Antalya'daki Gündoğmuş Sümeni Göletinde Dolgu Çalışması

Güncelleme:

Antalya'daki Gündoğmuş Sümeni Göletinde dolgu çalışmasına başlandı.

Gündoğmuş Sümeni Göleti'nde dolgu çalışmasına başlandı.

DSİ Antalya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gündoğmuş ilçesinin yaklaşık 1 kilometre güneybatısında yer alan projeyle, 980 dekar tarım alanının borulu sistemle sulanması planlanıyor.

Gövde, dipsavak, dolusavak ve rezervuar sıyırma kazıları tamamlanan göletin, rezervuar alanında 40 bin metreküp yastık malzemesi serilmesine başlandı.

Sözleşme tarihinden önce bitirilmesi hedeflenen Gündoğmuş Sümeni Göleti ve Sulaması Projesi tamamlandığında, dekar başına yılda bin 838 lira gelir artışı sağlanmasının ön görüldüğü belirtildi.

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür ise projeye ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Gündoğmuş Sümeni göletimizde gövde, dipsavak, dolusavak ve rezervuar sıyırma kazıları tamamlanarak, dolguya başlanılmıştır. İnşallah, gölet ve sulama inşaatımız tamamlandığında 980 dekar tarım arazisini borulu sistemle suya kavuşturmuş olacağız. İşte emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Gündoğmuş Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title