Haberler

Gündemde Yellen Var...

Güncelleme:

Dün küresel piyasalar Almanya ve ABD verilerini takip etti.

Almanya IFO endekslerinin tamamı beklentilerin altında gelirken, ABD'de günün en önemli verisi dayanıklı mal siparişleri beklentilerden iyi geldi. İyi gelen dayanıklı mal siparişleri Dolar'ı kısmen desteklerken, beklentiler daha çok bugün Yellen yapacağı konuşmaya yönelmiş durumda. Bununla birlikte hafta kapanışında Yellen'in yapacağı konuşma da küresel bazda fiyatlanabilir. Bu nedenle küresel piyasaların temkinli fiyatlaması aşağı yönlü risk oluşturabilir. Özellikle Yellen'in genel olarak diğer FED başkanlarına paralel şekilde yılın kalanında bir faiz artırımını mümkün görmesi, küresel bazda satış baskısına neden olabilir. Yeni günde TL varlıklar üzerinde de ABD verileri ve Yellen'in konuşması etkili olabilir. Mevcut durumda yurt içi piyasaların da temkinli fiyatlanması gün içinde yukarı yönlü hareketlerin baskılanmasına neden olabilir.

VIOP-30 Endeks Sözleşmesi

Yakın vade endeks kontratı da yurt içi varlıklardaki kısmi tepki ile günü zayıf bir pozitiflikle kapattı. Yellen'in konuşması ve ABD verileri öncesi bugün kontrattaki temkinli fiyatlama da devam edebilir. Teknik olarak bakıldığında kontrat tarafında fiyatlama tekrar 94,000 seviyesi üzerinde destek buldu. Özellikle temel beklentiler sonrası fiyatın 94,000 seviyesi altına sarkması halinde 93,000 seviyesine doğru satış baskısı görülebilir. Kontratın 94,000 seviyesi üzerinde kalıcı olması halinde ise; 95,500 direnci test edilebilir.

VIOP-Dolar Sözleşmesi

Dolar/TL tarafında da dün başarılı sınır operasyonu sonrası tansiyonun zayıflamasıyla birlikte sert satış baskısı görüldü. Özellikle küresel piyasalarda Dolar'ın zayıf fiyatlanması da kısmi destek sağlarken, yeni günde Yellen ve ABD verileri fiyatlanacak. Özellikle Yellen'ın konuşmasına dair riskler TL kur tarafındaki aşağı yönlü hareketi baskılayabilir. Teknik olarak bakıldığında yakın vade Dolar kontratını baskılayan 200 günlük hareketli ortalama aşağı yönlü fiyatlama belirleyici oldu. Kontratta tekrar anlamlı bir yükseliş görülebilmesi için 2,9530 seviyesi üzerinde kalıcı fiyatlama görülmesi gerekmekte. Bu durumda tekrar 2,9740 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. Kontratın 2,9530 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde ise; 2,9350 desteği test edilebilir.

VIOP-Altın Sözleşmesi

Altın tarafında da aşağı yönlü baskı dün devam etti. Özellikle Altın'a olan güven zayıflamaya devam ediyor. Bugün özellikle Yellen'in konuşması Altın üzerinde belirleyici olabilir. Yelen'in yılın kalanı için faiz artırım sinyali vermesin halinde aşağı yönlü baskı devam edebilir. Teknik olarak bakıldığında Altın 1322 seviyesi üzerinde kapanış gerçekleştirse de, yeni günde bu seviye fiyatlamanın yönü konusunda belirleyici olabilir. Kontratın tekrar 1322 seviyesi altına sarkması halinde satış baskısı 1308 seviyesine doğru devam edebilir. Kontratın 1322 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; 1333 seviyesine doğru tepki görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title