Haberler

    Gündem Raporu - 9 Şubat Perşembe

    FutbolArena - Gündem Raporu'nda 9 Şubat 2017 Perşembe günü öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik.

    FutbolArena - Gündem Raporu'nda 9 Şubat 2017 Perşembe günü öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik.

    9 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE FUTBOL HABERLERİ

    Rodriguinho: ' Fenerbahçe geçmişte kaldı'

    Devre arası transfer döneminde Fenerbahçe'nin gündemine gelen Rodriguinho, Brezilya basınına yaptığı açıklamada büyük bir takımda oynadığını ve son derece mutlu olduğunu söyledi.

    Transfer döneminde yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe'ye gelmek istediğini fakat kulübünün izin vermediğini her fırsatta dile getiren Rodriguinho, bu kez tam tersi bir açıklama yaptı. Brezilyalı 10 numara, "Corinthians harika bir takım ve çok iyi taraftarları var. Önemli bir kulübü temsil ediyorum. Burada mutlu olmamak için hiçbir neden yok. Fenerbahçe konusu geride kaldı. Benim maaşımı ödeyen kulübe elimden gelenin en iyisini vermeye odaklandım." dedi.

    Riekerink'ten Kayserispor maçında sürpriz hazırlığı

    Galatasaray yönetiminin "Tek bir ilk 11'e takılıp kalıyor ve sürekli aynı kadroyu sürüyor" diyerek eleştiride bulunduğu Teknik Direktör Jan Olde Riekerink mesajı aldı. Hollandalı teknik adam, Kayserispor maçında önemli değişiklikler yapmaya karar verdi.

    FutbolArena'nın aldığı bilgiye göre Riekerink'in kafasındaki en önemli sürpriz ise Garry Rodrigues. Sağlık Kurulu, Riekerink'e bugün Carole ve Selçuk'un Kayserispor maçına yetişebileceğini rapor ederken Hollandalı teknik adam 2 futbolcu için acele edilmemesini istedi.

    Ve Riekerink, Eyüpspor maçının ardından sol bekte Linnes'e, orta sahada ise kesin olarak Tolga Ciğerci'ye yer verme kararı aldı.

    Bülent Korkmaz için Galatasaray'ın kararı

    İlk önce Galatasaray'ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz ismi gündeme geldi, Başkan Dursun Özbek ve birçok yönetici itiraz etti.

    Jan Olde Riekerink'in, Kayserispor ya da Rizespor maçlarında puan kaybetmesi halinde teknik adam değişikliğine gitmeye hazırlanan Galatasaray'ın A planı Hasan Şaş ve Raşit Çetiner ikilisiydi.

    Sezon sonuna kadar Galatasaray takımını, camia içinden yetişen bir teknik adama teslim etmek isteyen Galatasaray yönetiminin gündemine ilk olarak Bülent Korkmaz geldi.

    Şu anda kulüp çalıştırmayan Bülent Korkmaz'ın takımın başına getirilmesi konuşuldu. Ancak Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler Bülent Korkmaz'a kapıları kapattı.

    Ali Ece: "Quaresma'ya 20 milyon euro teklif ettiler"

    Siyah beyazlılara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ali Ece, aldığı bir istihbaratı Tivibu Spor'da Ricardo Quaresma ile ilgili flaş bir iddia ortaya attı.

    Ali Ece katıldığı programda bir Çin kulübünden Ricardo Quaresma'ya 20 milyon Euro değerinde bir teklif geldiğini söylerken şu ifadeleri kullandı;

    "Ricardo Quaresma yıldız oyuncu. Quaresma fili olarak 4-5 sene futbol oynamadı. Chelsea, İnter o kadar yedek kaldı ki zaten düşün bana kaybolan yıllarımı verseler edasıyla oynuyor. Devre arası transfer döneminde Çin'den Quaresma 20 milyon Euro'luk teklif geldi. Beşiktaş teklifi kabul edebilirdi fakat şunu hesapladı, bu kadar formda, taraftar tarafından seviliyor ve çok iyi oynuyor diye kabul etmediler. Ricardo Quaresma markasına bir sene sonrada en az 10-15 milyon Euro'luk teklif gelir çünkü o bir marka. Bonservisi elinde başka takımlara kaptırmaktansa, sözleşme imzalarsın 6 ay daha bu form grafiği devam ederse bir dahaki sezonda oynar, etmezse Çin'den halen 10-15 milyon Euro'luk teklif gelirse oyuncuyu o paraya o bonservis bedeline satarsan buda transfer başarısı olur" dedi.

    TRABZONSPOR HEDEFE KİLİTLENDİ

    Süper Lig'in ikinci bölümünde deplasmanda Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, sahasında da Gaziantepspor'u 4-0 yenen ve üst üste 3 maç kazanan bordo-mavililer, Osmanlıspor'u da devirmesi halinde ligde 176 hafta sonra art arda 4 müsabakadan galibiyetle ayrılma sevinci yaşayacaklar.

    Trabzonspor, en son 2011-12'de (Şenol Güneş dönemi) 4 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bordo-mavili ekip, sırasıyla 17. haftada Orduspor'u 4-1, Manisaspor'u 2-1, İstanbul BB'yi 2-0 ve Samsunspor'u 4-0 yenmişti. Karadeniz ekibi, o dönemden bu yana aynı başarıyı gösteremedi. Trabzonspor, Osmanlıspor'u mağlup etmesi durumunda teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde ilk kez bu başarıyı yakalayacak.

    Üçüncü kez takımın başına getirilen Ersun Yanal ile en fazla üst üste 3 galibiyet alınmıştı.

    TOSİC, VAN PERSİE VE ŞENOL GÜNEŞ'İN CEZALARI AÇIKLANDI

    Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda olaylı geçen Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin ardından siyah beyazlılardan teknik direktör Şenol Güneş, kırmızı kart gören Dusko Tosic ve yönetici Metin Albayrak dışında, Fenerbahçe'den ise Robin Van Persie PFDK'ya sevk edilmişti.

    İşte o açıklama:

    BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 05.02.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oybirliği)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oybirliği)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, taraftarlarınca merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 25.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oybirliği)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu DUSKO TOSIC'in rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu DUSKO TOSIC'in, ihraç sonrası rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu DUSKO TOSIC'in, ihraç edilmesine rağmen oyun alanının çevresinde yer almasından dolayı takdiren 45.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

    Cezaların birleştirilmesi suretiyle BEŞİKTAŞ A.Ş. sporcusu DUSKO TOSIC'in, toplam 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 71.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. teknik sorumlusu ŞENOL GÜNEŞ'in, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

    Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi METİN ALBAYRAK'ın, müsabaka hakemlerine yönelik hakem soyunma odası koridorlarında hakareti ve saldırıya teşebbüsü nedeniyle takdiren 4 AY 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 150.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oybirliği)

    FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 05.02.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oybirliği)

    Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu ROBİN VAN PERSIE'nin, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) karar verilmiştir.

    Kaynak: Futbolarena.com / Spor

    Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title