Haberler

Gündem Özeti / 7 Temmuz 2016Anadolu AjansıKurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Yasin Öcal'ın ailesini ziyaret edecek, Akdağmadeni'nde bayramlaşmaya katılacak, şehit polis Duha Beker'in ailesini ziyaret edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Yasin Öcal'ın ailesini ziyaret edecek, Akdağmadeni'nde bayramlaşmaya katılacak, şehit polis Duha Beker'in ailesini ziyaret edecek.

(Yozgat/10.00/11.00/13.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Kalesi'nde düzenlenecek bayramlaşma törenine katılacak.

(Sivas/14.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde bayramlaşma programlarına iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/11.00/14.00/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin bir günlük resmi ziyarette bulunacağı Bulgaristan'da mevkidaşı Rosen Plevneliev, Başbakan Boyko Borisov ve Parlamento Başkanı Rosen Plevneliev ile görüşecek.

(Sofya)

2- Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te resmi temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gürcistan muhalefet partilerinin liderleriyle bir araya gelecek.

3- Kerry, Ukrayna'ya yapacağı resmi ziyarette, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Vladimir Groysman ile ayrı ayrı görüşecek.

(Tiflis/Kiev)

4- İspanya'nın Pamplona kentinde düzenlenen San Fermin festivalinde insanların boğalarla birlikte sokakta koşturmasının ilk günü takip edilecek.

(Pampola)

5- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

6- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

SPOR

1- 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri A Grubu'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, Senegal ile karşılaşacak. B Grubu'nda ise Yeni Zelanda ile Fransa karşı karşıya gelecek.

(Manila/13.30/16.00)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ikinci yarı final maçında Almanya ile Fransa karşı karşıya gelecek.

(Marsilya/22.00)

3- Avrupa Atletizm Şampiyonası, Hollanda'da sürüyor.

(Amsterdam)

4- Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ana tablo maçları, İngiltere'nin başkenti Londra'da devam ediyor.

(Londra)

5- Fransa Bisiklet Turu'nun 6. etabı koşulacak.

(Arpajon-Sur-Cere/13.50)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bekir Bozdağ Akdağmadeni Politika Güncel Haberler

title