Haberler

Gündem Özeti / 6 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasında bir araya gelecek.

(Ankara/10.30)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson ile görüşecek, düşünce kuruluşlarını ziyaret edecek, ABD basınına mülakat verecek ve Türk-Amerikan toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

(New York)

3- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen ve Ulusal Ekonomi Bakanı Mihaly Varga ile Gül Baba Türbesi Restorasyonu ve Rekonstrüksiyonu ile Çevre Düzenlemesi Projesi'nin temel atma törenine katılacak, TİKA'nın restore ettiği bir okulun sanat sınıfının açılışına iştirak edecek, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Budapeşte)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, 7'ncisi düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'ne katılacak ve açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/09.30)

2- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin iş gücü maliyeti endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile görüşecek, Ermeni terör örgütü ASALA'nın 1982 yılında düzenlediği saldırıda şehit olan İdari Ataşe Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay'ın anısına dikilen anıtı ziyaret edecek.

(Lizbon)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya'da düzenlenecek Stratejik Foruma katılacak, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, Sri Lanka Dışişleri Bakanı Mangala Samaraweera ve Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile bir araya gelecek.

(Bled)

3- TBMM Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkanı Ali Sarıkaya, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Ahmet Berat Çonkar, milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan, Sena Nur Çelik ve Emine Nur Günay, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle görüşecek.

(Washington)

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin 4. sezonuna ilişkin basın toplantısı, Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.00)

2- TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle 12-20 Kasım 2016 arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenecek 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın basın toplantısı Divan Otel'de yapılacak.

(İstanbul/10.30)

3- İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen "İstanbul'da Ukrayna Kültür Günleri" başlıklı 2 gün sürecek etkinlik, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde eğitim muhabirleriyle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup'taki 6. maçında Osmanlı Stadı'nda Belarus ile karşılaşacak.

(Ankara/19.30)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. tur maçları yapılacak.

4- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ilk hafta, A, B ve H Grubu müsabakalarıyla tamamlanacak.

5- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nurettin Canikli Faruk Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title