Haberler

Gündem Özeti / 6 Eylül 2013

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yalova'da.

- Gül, Valilik ile Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

- Cuma namazını Merkez Camii'nde kıldıktan sonra Altan Kültür Merkezi'ndeki öğle yemeğine katılacak Gül, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, Karamürselbey Eğitim Merkez Komutanlığı, Aksa Akrilik Kimya sanayi şirketini ve Atatürk Yürüyen Köşkü'nü ziyaret edecek. (Yalova/11.00/11.20/12.05/13.08/14.15/15.40/16.40/17.20/18.10)

2-  G20 Zirvesi.

-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Rusya'nın St. Petersburg kentinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel ile görüşecek.

Konstantinovsky Sarayı'nda "Büyüme ve İstihdama Yatırım" konulu 2. çalışma oturumuna katılacak Erdoğan, aile fotoğrafının çekilmesinin ardından "Büyüme ve Ticaret" konulu çalışma yemeğinde liderlerle bir araya gelecek

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü ziyaret edecek, Diplomasi Muhabirleri Derneği yöneticilerini kabul edecek (Ankara/14.00/16.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G-20 Zirvesi için bulundukları Rusya'dan 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak kentin açıklanacağı Arjantin'e geçecek.

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı'nı ziyaret edecek, Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçelerinde değerlendirme toplantılarına, Nizip Kaymakamlığında düzenlenen Gönül Elçileri Projesi programına katılacak. (Gaziantep/10.00-18.15)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindekileri kabul edecek. (Ankara/11.00)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, G20 Zirvesi için bulunduğu Rusya'nın St. Peterburg kentinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek, zirve kapsamında düzenlenen dışişleri bakanları yemeğine katılacak.

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Güngör uydu kent yanında yaptırılacak 750 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine iştirak edecek. (Hatay/16.00)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla'nın Ula ilçesinde muhtarlarla bir araya gelecek, belediye ve kaymakamlık ziyaretinin ardından açık hava toplantısına katılacak.

- Soylu, AK Parti Milas Teşkilat Başkanlığı binasında partililerle toplantı yapacak, Beçin ve Ören beldelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek.(Muğla/10.00-20.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerinde düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'e suikast girişiminin yansımaları izleniyor.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, ülke genelinde, "Halk Devrimini Koruyor" adı altında cuma gösterileri düzenleyecek. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya zorla girmesinin yansımaları takip ediliyor. (Kudüs/Ramallah)

4- Pakistan'da geçen yıl Taliban militanları tarafından başından vurulan Malala Yusufzay'a, Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen törenle "Uluslararası Çocuk Barış Ödülü" verilecek.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

2- 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası, İstanbul Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

3- Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği üyesi ülkelerin odalar birliği başkanları, TOBB'da bir araya gelecek. (Ankara/11.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 7. maçında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Andorra ile karşılaşacak. (Kayseri/21.00)

2- A Milli Bayan Voleybol Takımı, Almanya ve İsviçre'de ortaklaşa düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'ndaki ilk maçında Almanya'da Hollanda ile karşı karşıya gelecek. (Halle/21.00)

3- 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Slovenya'da A ve B gruplarında üçüncü maçlarla devam edilecek.

Türk Milli Takımı günü maç yapmadan geçirecek. (Ljubljana/Jesenice/15.30/18.45/22.00)

4- 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin açıklanması öncesinde Türk heyetinin Arjantin'deki temasları izleniyor.

(Buenos Aires)

5- Hentbolda Bayanlar Süper Kupa maçında Antalya Muratpaşa Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi, Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (Kastamonu/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Almanya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title