Haberler

Gündem Özeti / 5 Mart 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski'yi Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

- Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Gül, Komorowski onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/10.45/11.00/11.30/12.30/19.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Komorowski ile baş başa görüşecek, daha sonra heyetler arası görüşme yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Komorowski ile Resmi Konut'taki çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(TBMM/15.15/15.30/Ankara/13.30)

2- Türkiye-Polonya İlişkileri: 600. Yıl Dönümü Sempozyumu

Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Komorowski, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Sheraton Otelinde düzenlenen sempozyuma katılacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sempozyumun açılışında konuşma yapacak.

(Ankara/17.15/09.30)

3- AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yerel medya temsilcileriyle buluşacak, Memorial Ankara Hastanesinin açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.30/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İpekyol, Muradiye ve Çaldıran'da AK Parti seçim bürolarının açılışına katılacak

(Van/11.00/13.30/15.30)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ITB Turizm Fuar alanını ve Bergama Müzesini ziyaretinin ardından Türkiye'ye hareket edecek.

(Berlin)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bosna Hersek Federasyonu Enerji, Sanayi ve Maden Bakanı Erdal Trhulj ile görüşecek.

(Ankara/10.30)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığı ile sanayi ve ticaret odasını ziyaret edecek.

(Hakkari/10.20-13.30)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genç ilçesinde seçim bürosu ve devlet hastanesinin açılış törenlerine katılacak.

(Bingöl/13.30/15.30)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Haftası programına katılacak, Kozluk'ta vatandaşlarla öğle yemeğinde bir araya gelecek, Sason'da halka hitap edecek.

(Batman/10.00/12.30/14.30)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ve esnafı ziyaret edecek, Söğüt'te seçim bürosunu açacak.

Eroğlu, daha sonra Yalova'da da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, seçim büroları ve Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulunun açılış törenlerine katılacak.

(Bilecik/09.00-11.30/Yalova/14.30-17.00)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Babaeski Devlet Hastanesi ile Kırklareli Devlet Hastanesi ve Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temel atma törenlerine katılacak.

(Kırklareli/14.00.15.30)

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ziyaretlerde bulunacak, partisinin seçim bürosunun açılışına katılacak, halka hitap edecek.

(Tekirdağ/10.00-19.30/Kırklareli/20.00/21.45)

11- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hevsel Bahçeleri'nde basın açıklaması yapacak, Çüngüş, Çermik ve Ergani'de mitinge katılacak.

(Diyarbakır/09.30/11.00/13.00/16.00)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bigadiç, Sındırgı, İvrindi ve Burhaniye ilçelerini ziyaret edecek bazı programlarda yer alacak.

(Balıkesir/11.00/20.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Akıncılar, Gölova ve Koyulhisar'da ziyaretler ve seçim bürosu açılışı yapacak, partisinin il teşkilat toplantısında bulunacak.

(Sivas/10.00/11.00/16.30/Erzincan/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

BM Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, BM ofisinde, Suriye ile ilgili raporunu basın toplantısında açıklayacak.

(Şam/Halep/Cenevre)

2- Ukrayna ve Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler izleniyor.

NATO-Rusya Konseyi, Ukrayna'daki gelişmeleri ele almak üzere olağanüstü toplanacak.

(Kırım/Kiev/Brüksel)

3- Mısır'da, Filistin'deki Hamas hareketinin yasaklanması kararının ardından yaşanan gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

İnsan Hakları Ulusal Komisyonu, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı gösterilerin bastırılmasıyla ilgili raporunu açıklayacak.

(Kahire)

4- Eski İngiltere Başbakanı ve Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair, Mısır'da resmi temaslarda bulunacak.

(Kahire)

5- Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ve Tunuslu mevkidaşı Muhammed el-Munsif el-Merzuki ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Tunus)

6- BM himayesindeki Lübnan için Uluslararası Destek Grubu, Fransa'da toplanacak. Toplantıda, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Lübnan'a verilecek destek masaya yatırılacak. Ukrayna'daki gelişmelerin de gündeme gelmesi beklenen zirveye Lübnan, Fransa, İngiltere, ABD, Rusya dışişleri bakanları ile BM, AB, Arap Birliği ve Dünya Bankası temsilcileri katılacak.

(Paris)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2013" haber bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, özel maçta Ankara 19 Mayıs Stadı'nda İsveç ile karşılaşacak.

(Ankara/20.30)

2- A2 Milli Futbol Takımı, International Challenge Trophy Turnuvası'nda B Grubu ikinci maçında GAP Arena'da Slovakya ile karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/15.00)

3- Ümit Milli Futbol Takımı, 2015 Avrupa Şampiyonası elemelerinde gruptaki 6. maçında Yunanistan karşısına çıkacak.

(Katerini/16.30)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda, Aykon TED Kolejliler, Ukrayna temsilcisi Khimik ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00)

5- Voleybol Bayanlar Acıbadem Ligi'nde, Beşiktaş ile Galatasaray Daikin, Beşiktaş İntegral Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/15.00)

5- Voleybol Erkekler Acıbadem Ligi'nde, Fenerbahçe Grundig-Ziraat Bankası ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Torul Gençlik maçları oynanacak.

(İstanbul/17.00/17.00)

6- Voleybol Teledünya Kadınlar Süper Kupa çeyrek final rövanş maçında, Eczacıbaşı VitrA ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Anadolu Ajansı Kırklareli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (1)

Bahadır AYDINbahadir58aydin@hotmail.com:

Türkiye,G-20 ülkeleri arasında globalleşen evrenimizde,küresel dünyanın en demokratik,gelişmiş,mutlu ülkesidir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title