Haberler

Gündem Özeti / 4 Şubat 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Anayasa Mutabakat Komisyonu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Anayasa Mutabakat Komisyonu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

(TBMM/10.00)

2 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Üsteğmen Uğur Taşçı'nın Sarıyer'de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, vefat eden iş adamı İbrahim Arıkan için Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacak.

(İstanbul/13.00-15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da Avrupa Türk Demokratlar Birliği Brüksel Temsilciliği'nin düzenleyeceği toplantıya katılacak.

(Brüksel)

2 - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Dünya Turizm Forumu'nun açılışına ve Dünya Turizm Forumu Bakanlar Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/ 09.30/12.45)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Gıda ve Ambalaj Fuarı açılış törenlerine katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(Gaziantep/14.00-17.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valiliği ziyaret edecek, Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Diyarbakır/10.00-16.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara /14.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayı reel efektif döviz kuru verisini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

3- TÜİK, 2015 Aralık'a ilişkin Hayvansal Üretim İstatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Güneydoğu'da terörden mağdur olan vatandaşlar, Bayırbucak Türkmenleri ile Suriye ve Iraklı mülteciler için başlatılacak "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş, deplasmanda İtalya'nın Umana Reyer takımıyla karşılaşacak.

(Venedik)

3- Erkekler Voleybol 1. Lig 13. hafta erteleme maçında Ziraat Bankası ile Arkas Spor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00)

4- Bayanlar Hentbol Süper Lig 15. hafta erteleme maçında Üsküdar Belediyespor, Ardeşen Gençlik'i ağırlayacak.

(İstanbul/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Kahraman Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

title