Haberler

Gündem Özeti / 4 Haziran 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türk Konseyi 4. Zirvesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bodrum'daki Hilton Türkbükü Otel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek, konuk Cumhurbaşkanları onuruna verilecek akşam yemeğine ve Bodrum Kalesi'nde düzenlenen kültürel programa katılacak.

(Muğla/16.00/19.00/21.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Elverişli Ortamın Geliştirilmesi Ortak Programı"nın kapanış toplantısına katılacak.

Toplantıda, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da yer alacak.

(TBMM/10.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hak-İş'i, Mazlumder'i ve TOBB'u ziyaret edecek, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/10.00/11.00/12.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Azerbaycan'da

Atalay, Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı'na katılacak, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Kazakistan Acil Durumlar Bakanı Vladimir Bozhko ve Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boronov Kubatek ile ayrı ayrı görüşecek.

(Gebele)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano da Silva ile FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Ev Sahibi Ülke Anlaşması'nın yenilenmesine ilişkin tamamlayıcı anlaşma metnini imzalayacak, Çad Arazi Planlama, Şehircilik ve Doğal Yaşam Bakanı N'Goulou ile görüşecek.

(Ankara/11.30/15.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Horizon 2020 Programı Türkiye Açılış Konferansı ile Akıllı Planlama ve Sanayi Politikaları Konferansı'na katılacak.

(İstanbul/10.00/13.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, JW Mariott Otel'de düzenlenecek toplantıda çevre deklarasyonunu açıklayacak.

(Ankara/09.30)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bodrum'da gerçekleştirilecek Türk Konseyi 4. Zirvesi kapsamında  düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(Muğla/15.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, FAO Genel Direktörü Jose Graziano da Silva'yı kabul edecek.

(Ankara/15.45)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Dünya Tütünsüz Günü Etkinliğine katılacak.

(Ankara/08.45/10.00)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Türk-İş'i ziyaret edecek.

(Ankara/11.00/12.30)

9- TBMM'den

Genel Kurul'da, kamuoyunda, "Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

(14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu, taşeron ve madenlerde çalışan işçilere yönelik düzenlemeleri de içeren İş Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarıyı ele alacak.

(10.30)

Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yapacak.

(15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'de yapılan devlet başkanlığı seçiminin yankıları, ülkedeki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Libya'da, orduya bağlı milisler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar ve siyasi gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

4- ABD Başkanı Barack Obama Avrupa turunda.

Obama, Polonya'nın başkenti Varşova'da Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ile görüşecek, Polonya Özgürlük Günü'ne katılan liderlerle aile fotoğrafı çektirecek.

Polonya'dan Belçika'ya geçecek Obama, Brüksel'de Kral Philippe ve Başbakan Elio Di Rupo ile bir araya gelecek ve G7 çalışma yemeğine katılacak.

(Varşova/Brüksel)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı katı yakıtlar istatistiğini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) çeyrek final maçları yapılacak.

(Paris)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Polonya Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title