Haberler

Gündem Özeti / 4 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ve İngiltere Başbakanı tarafından yapılacak karşılama törenine katılacak, aile fotoğrafı çekiminde yer alacak.

Afganistan konusundaki toplantıya katılacak Erdoğan, NATO Genel Sekreterliğini devralacak Jens Stoltenberg'i kabul edecek.

NATO- Ukrayna Komisyonu toplantısında bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galler Prensi tarafından devlet ve hükümet başkanlarına verilecek resepsiyon ile Kuzey Atlantik Konseyi çalışma akşam yemeğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Galler Prensi Charles ile ayrı ayrı görüşecek, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey'i kabul edecek.

(Newport)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sivas Kongresi'nin 95. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

(Sivas/14.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'yı, Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın kabirlerine ziyarette bulunacak.

(Ankara/11.00/12.00/İstanbul/16.30)

4- Hükümet programı TBMM'de

TBMM Genel Kurulunda 62'nci hükümetin programı görüşülecek.

Siyasi parti grupları adına yapılacak konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eleştirileri yanıtlayacak.

(TBMM/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile TPAO sosyal tesislerinde bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Sheraton Otelinin açılışıyla ilgili basın toplantısına katılacak.

(Adana/08.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, ATO Congressium'da  CHP 18. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan ateşkes anlaşmasının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs-Gazze-Ramallah)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'taki çatışmalar ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Mısır'da İhvan yetkilileri ve darbe karşıtlarının yargılanması ile gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

5- Pakistan'da 14 Ağustos'ta Başbakan Navaz Şerif'in istifası talebiyle başlayan ve  bakanlıklar ile parlamentonun bulunduğu kırmızı bölgede devam eden hükümet karşıtı gösteriler izleniyor.

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Ankara temasları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/08.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ait katı yakıtlar verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbolda İspanya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 FIBA Dünya Kupası'na 4 grupta 12 maçla devam edilecek.

Türkiye C Grubu'ndaki 5. ve son maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Bilbao/22.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Ukrayna Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title