Haberler

Gündem Özeti / 31 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'da.

Davutoğlu, Suudi yatırımcılar grubunu kabul edecek, Kral Selman bin Abdülaziz tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, heyetlerarası görüşmeden sonra Veliaht Vekili ve Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman'ı kabul edecek ve Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ile görüşecek.

Suud basınının temsilcileriyle bir araya gelecek Başbakan Davutoğlu, daha sonra Ankara'ya hareket edecek.

(Riyad)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'le çalışma kahvaltısında bir araya gelecek ve basınla buluşacak.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, inanç ve kanaat önderleriyle görüşecek Kılıçdaroğlu, Almanya Sosyal Demokrat Partisi Hristiyan Demokrat Birliği ve Yeşiller Partisinin eyalet ve federal parlamento üyesi milletvekilleri ile Wuppertal ve Essen belediye başkanlarıyla da öğle yemeğinde bir araya gelecek ve "Nazım Hikmet 114 Yaşında" programına katılacak.

(Essen)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti 65. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Samsun/11.00)

2- HDP'de Merkez Yürütme Kurulu'nun da belirleneceği genişletilmiş Parti Meclisi toplantısı, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın başkanlığında gerçekleştirilecek.

(Ankara/13.00)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımların bulunduğu tırların uğurlanmasına programına iştirak edecek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Osmaniye/11.00/14.30/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan görüşmeler devam ediyor.

(Cenevre)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Sivas Belediyespor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler, Torku Konyaspor-Antalyaspor, Bucaspor-Beşiktaş ve Galatasaray-Gaziantepspor maçları yapılacak.

(Sivas/12.00/Bursa/14.00/Konya/16.00/İzmir/17.45/İstanbul/20.45)

2- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkekler finalinde Sırp Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı Andy Murray karşı karşıya gelecek.

(Melbourne/10.30)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nde Banvit-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Rönesans TED Ankara Kolejliler-Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş-Royal Halı Gaziantep maçları oynanacak.

(Balıkesir/16.00/Ankara/17.00/İstanbul/19.00)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 17. haftasında Adana ASKİ-Beşiktaş, Fenerbahçe-Canik Belediyespor, İstanbul Üniversitesi-Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray müsabakaları yapılacak.

(Adana/14.00/İstanbul/15.30/16.00/Hatay/16.30)

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 14. hafta, Salihli Belediyespor-Galatasaray karşılaşmasıyla tamamlanacak.

(Manisa/17.00)

6- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 5 karşılaşma oynanacak.

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 4, Erkekler Hentbol Süper Lig'de ise 5 müsabaka yapılacak.

8- Spor Toto 2. Lig'de 20, Spor Toto 3. Lig'de ise 23. hafta maçları oynanacak.

9- Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Grekoromen Güreş Turnuvası, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda sona erecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Suudi Arabistan Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title