Haberler

Gündem Özeti / 30 Eylül 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Hollanda Büyükelçisi Kees Cornelis Van Rij, Almanya Büyükelçisi Martin Erdamann ve AB temsilcisi Hansjörg Haber, güven mektubu sunacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Hollanda Büyükelçisi Kees Cornelis Van Rij, Almanya Büyükelçisi Martin Erdamann ve AB temsilcisi Hansjörg Haber, güven mektubu sunacak.

(Ankara/17.15/17.45/18.15)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD'de

"BM Dünya İnsani Zirvesi" konusundaki yüksek düzeyli etkinliğe katılacak Davutoğlu, BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Filistin bayrağının BM merkezlerine çekilmesi törenine ve "Göç-Sürdürülebilir Kalkınma" konusundaki üst düzeyli toplantıya iştirak edecek Davutoğlu, temaslarını tamamlayarak ABD'den ayrılacak.

(New York)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yılı ve teknopark açılışına katılacak, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Tokat/10.30/14.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İklim Değişikliği ve Hava Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bulunacak.

(Ankara/14.00)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Enerji Vakfı tarafından düzenlenecek "Elektrik Perakende Satış Sektörünün Geleceği" sempozyumuna iştirak edecek.

(İstanbul / 09.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısı ile Samsun Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı ve partisinin aday tanıtım toplantısına katılacak.

(Samsun/15.00/17.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mekke'de yaralanan ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hacıları ziyaret edecek.

(Ankara/08.00)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin sosyal medya ekibi tarafından düzenlenen facebook canlı yayın etkinliğine katılacak.

(Ankara/20.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mina'da 769 hacının ölümüne, 934'ünün yaralanmasına neden olan izdiham faciasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Mekke)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 311 darbe karşıtının "İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe vermesi" suçlamasıyla açılan davanın duruşması yapılacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 2. hafta, oynanacak 8 karşılaşmayla tamamlanacak. C Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Kazakistan'ın Astana takımıyla karşılaşacak.

(Astana/19.00)

2- Beşiktaş-Sporting Lizbon UEFA Avrupa Ligi maçına doğru

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus Atatürk Olimpiyat Stadı'nda  basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00/18.00)

Beşiktaş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, Sporting Lizbon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda son antrenmanını yapacak.

(İstanbul/18.00/18.30)

3- Celtic-Fenerbahçe maçına doğru

Fenerbahçe, son antrenmanını İstanbul'da yaptıktan sonra Glasgow'a gidecek.

(İstanbul/11.00/15.30)

Celtic Teknik Direktörü Ronny Deila ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Perreira, Celtic Park Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

(Glasgow/16.00/21.00)

4- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title