Haberler

Gündem Özeti / 27 Haziran 2014

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Makedonya Meclis Başkanı Veljanoski Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Makedonya Meclis Başkanı Trajko Veljanoski ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, mevkidaşı Trajko Veljanoski ile görüşecek, onuruna öğle yemeği verecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Veljanoski ve beraberindeki heyetle görüşecek.

(Ankara/17.00/TBMM/11.30/13.30/Ankara/15.00)

2- Cumhurbaşkanı Gül'e, Mali Büyükelçisi Birahim Soumare ve Tanzanya Büyükelçisi James Alex Msekela, güven mektubu sunacak.

(Ankara/15.30/16.15)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışına katılacak.

Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ile Yemen Başbakan Yardımcısı ve Elektrik Bakanı Abdullah Mohsen al-Akwa'yı ayrı ayrı kabul edecek.

(İstanbul/14.00/17.00/18.45)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Almanya'da, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, Kadim Süryani Ortodoks Kilisesi ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camisi'ni ziyaret edecek, Alman Alevi Birlikleri Federasyonunda kanaat önderleriyle bir araya gelecek, Swissotelde, Anadolu İnanç ve Kültür Buluşması'na katılacak.

Kılıçdaroğlu, temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek

(Köln)

5- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Musul/Bağdat)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek, Şirvanlı Cami'sinin açılışına katılacak.

(Amasya/10.30-12.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşecek.

(Bakü)

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, III. İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katılacak, son bölümünde konuşma yapacak.

(İstanbul/15.30/17.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Türkiye ve Portekiz Arasında Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komisyonu"nun Portekiz'de yapacağı ilk toplantıya katılacak, Başbakan Yardımcısı Paulo Portas ile görüşecek.

(Lizbon)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman ile görüşecek. Boğaziçi Enerji Kulübünün bakanlar oturumunda konuşacak Taner, IKBY Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami ile Yemen Başbakan Yardımcısı ve Elektrik Bakanı Abdullah Mohsen al-Akwa ile bir araya gelecek, enerji verimliliğine yönelik "enerji takımı"nın tanıtım programına katılacak.

(İstanbul/08.30-14.00)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekvator Ginesi'nde, 23. Afrika Birliği Zirvesi'nin kapanış toplantısına katılacak.

(Malabo)

7- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, kamuoyunda "Torba Kanun Tasarısı" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'yı görüşmeye devam edecek.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- İsrail'in, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldığı iddiasının ardından başlattığı gözaltı operasyonlarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah)

4- Libya'da yapılan parlamento seçimiyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

6- Belçika'daki AB zirvesinde, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova ile AB arasındaki ortaklık anlaşması imzalanacak, Jose Manuel Barroso'un yerine AB Komisyonu başkanı olacak kişi açıklanacak.

(Ypres)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı tüketici güven endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Soma'daki maden kazalarını araştırma komisyonu, TTK Kozlu müessesine bağlı madende incelemede bulunacak, ziyaret ve görüşmeler yapacak.

(Zonguldak/08.30-19.00)

2- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katılacak.

(Konya/10.00)

SPOR

1- Voleybol CEV Avrupa Ligi 4. etap ilk maçlarında, A Milli Kadın Takımı, Azerbaycan, A Milli Erkek Takımı da Slovenya ile deplasmanda karşılaşacak.

(Bakü/16.00/Maribor/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title