Haberler

Gündem Özeti / 27 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılacak.

(Bolu/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TÜSİAD'ın "Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm" konferansının açış konuşmasını yapacak, valilik ve belediye ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Mardin/10.00/11.30/12.00/12.30)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Bosna Hersek'e gidecek.

Kurtulmuş ve heyet, Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek, yaşamını yitiren Süleyman Tihiç için parlamento binası önünde düzenlenecek cenaze namazı ve törene katılacak.

(Saraybosna)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ilk kez Türkiye'de yapılan ve Dedeman Bostancı Hotel'de düzenlenecek Uluslararası Progeria Hastası Çocuklar Buluşması'na katılacak.

(İstanbul/10.30)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Halil Ür-Rahman Gölü Dergah Camii'nde tirit ziyafetine katılacak, Suruç ilçesinde Suriyeli mültecileri ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/06.00/10.30)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret edecek, 27. Ahilik Haftası törenlerine katılacak.

Kırşehir Valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek Canikli, TESK yönetimi ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Kırşehir/10.30-18.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 6. Uluslararası Battalgazi Kervansaray Buluşması Töreni'ne katılacak, valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek.

Toplu temel atma törenine ve İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret edecek.

(Malatya/11.00/19.00)

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefat eden eski MHP Genel Başkan Yardımcısı, 21. ve 23. Dönem Adana Milletvekili Recai Yıldırım için TBMM'de düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/12.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Ankara İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

9- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenleyeceği basın toplantısında gündemi değerlendirecek.

(İstanbul/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Filistin'de Hamas ve Fetih arasında sağlanan uzlaşının yansımaları izleniyor.

(Ramallah/Gazze)

3- Irak'taki çatışmalar ve IŞID'e yönelik operasyonlar takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de Husiler ile yönetim arasında varılan anlaşmanın ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının, 25 Ocak 2011'deki halk ayaklanması sırasında "göstericileri öldürme emri vermekle" suçlandığı davanın karar duruşması görülecek.

(Kahire)

6- Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, ülke genelinde "Adalet Haftası" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu.

(Kahire)

7- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor

GÜNCEL

1- Barbaros Meydanı'nda 27 Eylül Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında tören düzenlenecek, Deniz Müzesi İskelesi'nde TCG Fatih Fırkateyni ziyarete açılacak.

(İstanbul/10.00/14.00)

SPOR

1- 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası, Ankara ve İstanbul'da yapılacak maçlarla başlayacak.

Şampiyonanın ilk gününde 4 grupta 8 karşılaşma oynanacak.

B Grubu'nda yer alan Türkiye, Ankara Spor Salonu'nda Fransa ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/19.00)

2- 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya'da sürüyor.

Türkiye, B Grubu'ndaki 4. maçında Brezilya ile karşılaşacak.

(Trieste/21.00)

3- 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Halkapınar Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İzmir/15.00)

4- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftaya Trabzonspor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Eskişehirspor maçlarıyla devam edilecek.

(Trabzon/17.30/İstanbul/20.00)

5- PTT 1. Lig'de 4. hafta Denizlispor-Osmanlıspor, Adanaspor-Manisaspor maçlarıyla başlayacak.

(Denizli/14.00/Adana/19.00)

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 5. hafta müsabakaları yapılacak.

6- Hentbolda Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş Mogaz, deplasmanda Polonya'nın Orlen Wisla Plock takımıyla karşılaşacak.

(Plock/17.00)

7- Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası Avusturya'da sürüyor.

(Innsbruck)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title