Haberler

Gündem Özeti / 26 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kaymakamlarla bir araya gelecek.

(Ankara/13.00)

2- AK Parti, CHP, MHP grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

(Ankara/15.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'na katılacak, "Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi" kapanış toplantısında yer alacak.

(Ankara/14.00/18.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salem Mübarek El-Şafi'yi, Bakanlık'ta kabul edecek.

(Ankara/09.30)

4- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, CNR İMOB İstanbul Mobilya Fuarı'nın açılışına katılacak, Deutsche Bank'ın Londra Şubesi tarafından Türkiye'ye davet edilen yatırımcılarla bir araya gelecek, Türkiye Müteahhitler Birliği 64. kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda bulunacak.

(İstanbul/12.00/Ankara/17.30/19.00)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan'ın Gümrüklerden Sorumlu Maliye Bakanı Nodar Khaduri ile basın toplantısı düzenleyecek, Türkiye-Gürcistan e-TIR Projesi İmza Töreni'ne katılacak, Dünya Gümrük Günü Programı'na iştirak edecek.

(Ankara/11.30-19.30)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek, 12. AB, Türkiye ve Kürtler Konferansı'na katılacak, IRA'nın siyasi kanadı Sinn Fein'in Genel Başkanı Declan Kearney ile görüşecek.

(Brüksel)

7- TBMM'den.

Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(15.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek

(10.00)

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Ar-Ge faaliyetlerine yeni düzenlemeler getiren kanun tasarısı ele alınacak.

(15.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin 5. yıl dönümü dolayısıyla devam eden gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları izleniyor.

(Tunus)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Enflasyon Raporu 2016-I" raporunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katılarak sunum yapacak.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, 2014 yılına ilişkin İmalat Sanayi Su, Atıksu ve Atık İstatistiklerini paylaşacak

(Ankara/10.00)

3- Hazine, 2, 6 ve 9 yıl vadeli üç ayrı devlet tahvili ihalesi düzenleyecek

(Ankara)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayına ilişkin Para Politikası Kurulu tutanaklarını açıklayacak.

(Ankara /14.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında son hafta, oynanacak 4 maçla başlayacak. Nazilli Belediyespor-Adanaspor, İnegölspor-Kayserispor, Torku Konyaspor-Etimesgut Belediyespor ve Galatasaray-Kastamonuspor 1966 karşılaşmaları yapılacak.

(Aydın/12.00/Bursa/14.00/Konya/17.00/İstanbul/20.45)

2- Basketbolda Türkiye'nin de yer aldığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinin kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

(Cenevre/19.30)

3- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank-Budvanska Rivijera, Arkas Spor-Recycling Volleys ve Paris Volley-Ziraat Bankası maçları oynanacak.

(Ankara/İzmir/19.00/Paris/21.30)

4- Voleybol Kadınlar Challenge Kupası'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Fransa'nın Nantes takımıyla karşılaşacak.

(Nantes/21.00)

5- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 17. haftaya dahil 4 maç oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title