Haberler

Gündem Özeti / 26 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avustralya'nın Sidney kentindeki temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

(Sidney)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Anaokulu açılışı ile Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali'nin ardından Valiliği ziyaret edecek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yıl Açılışı'na katılacak.

Akdoğan, 8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinliklerinin açılışı ve Dünya İyilik Ödülleri Töreni'ne iştirak edecek.

(Gaziantep/10.00/11.00/12.00/13.30-Şanlıurfa/18.30/21.00)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Dil Kurumunca düzenlenen 26 Eylül Dil Bayramı etkinliği ve Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı Milletlerarası Dil ve Edebiyat Toplantısı'nın açılış programına katılacak.

(Ankara/10.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlık Mesleğinden Geçen 4. Dönem 375 Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile 9. Dönem 198 İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen "Dostluğun Kalbine Yürüyüş" programı sonrası açılış törenine katılacak, Nevali Otel'deki iyilik ödülleri töreninde bulunacak.

(Şanlıurfa/16.30/17.30/21.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  "AA Enerji Masası"nın açılışını gerçekleştirecek ve ilk konuğu olacak.

(Ankara/09.30)

6- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Karpuz Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere katılacak.

(Diyarbakır/10.00/21.00)

7- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) şubesinin açılışında bulunacak.

(Şanlıurfa/11.30)

8- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak.

(Muğla/12.00)

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Oyuncular Sendikasını ziyaret edecek, Devrimci 78'liler Federasyonunun, "12 Eylül Utanç Müzesi"nin açılışına katılacak.

(İstanbul/13.00/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Filistin'de Hamas ve Fetih arasında sağlanan uzlaşının yansımaları izleniyor.

(Ramallah/Gazze)

3- Irak'taki çatışmalar ve IŞID'e yönelik operasyonlar takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de Husiler ile yönetim arasında  varılan anlaşmanın ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

(Ukrayna)

EKONOMİ

1- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatlarını ve üreticilerin beklentilerini açıklaMAK, hayvancılık sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Soma'daki maden kazalarını araştırarak iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi amacıyla çalışma yürüten Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri, Eynez Maden Ocağı, Soma A.Ş. ve İMBAT Madencilik İş Güvenliği yetkililerinden bilgi alacak, kazayı yaşayan işçilerle görüşecek.

(Manisa/ 10.00-13.30)

2- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonunca Anemon Fuar Otel'de düzenlenen "4. Sendikal Kadın Eğitim Programı" na katılacak.

(İzmir/09.45)

SPOR

1- 33. Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na Halkapınar Spor Salonu'nda devam edilecek.

(İzmir/16.30/20.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın ilk maçında Galatasaray ile Sivasspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

3- Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası, Avusturya'da başlayacak.

(Innsbruck)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title