Haberler

Gündem Özeti / 24 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya gelecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla bir araya gelecek.

(Ankara/12.30)

2- Başbakan Davutoğlu Macaristan'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Macaristan Başbakanı Viktor Orban tarafından Parlamento binasında resmi törenle karşılanacak. Davutoğlu ve Orban, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

Türkiye-Macaristan İş Forumu'na katılacak Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından kabul edilecek.

Kahramanlar Meydanı'na çelenk bırakacak ve Galiçya Şehitliği'ni ziyaret edecek Davutoğlu, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğindeki yemeğe katılacak, temaslarının ardından yurda dönecek.

(Budapeşte)

3- CHP, MHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Arnavutluk'ta, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak, Gençlik ve Sosyal Refah Bakanı Erion Veliaj ile görüşecek.

(Tiran)

2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Cibuti Sağlık Bakanı Kassım İssak Osman, Bakanlık'taki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00)

3- TBMM Genel Kurulunda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, parti genel merkezinde, "Genişletilmiş Seçim İşleri Başkanları Değerlendirme Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Yunanistan hükümeti, hazırladığı reformlar paketini, Avro Bölgesi Maliye Bakanlarına sunacak

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıklayacak.

(Ankara/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yıla ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura, Juventus-Borussia Dortmund ve Manchester City-Barcelona maçlarıyla devam edilecek.

(Torino/21.45/Manchester/21.45)

2- Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası ikinci tur 6. hafta maçlarında, L Grubu'nda Trabzonspor Medical Park, Belçika'nın Belfius Mons-Hainaut, J Grubu'nda Muratbey Uşak Sportif, Fransa'nın Le Mans takımını ağırlayacak.

(Trabzon/19.00/Uşak/19.00)

3- Kadın A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Yeni Rize Şehir Stadı'nda Gürcistan ile karşılaşacak.

(Rize/14.00)

4- Voleybolda, Erkekler Süper Kupa çeyrek final ikinci maçlarında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray FXTCR, Arkas Spor-Şahinbey Belediyespor ve Halkbank-İnegöl Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.00/İzmir/18.00/Ankara/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Politika Güncel Haberler

title