Haberler

Gündem Özeti / 24 Nisan 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anma to¨reni ve Barıs¸ Zirvesi'ne katılan konuk heyetlerle Yahya Çavuş Şehitliği'nde ögˆle yemegˆinde bir araya gelecek.

Mehmetçik Anıtı ile I·ngiliz Anıtı'nda düzenlenen törene katılacak Erdoğan, konuk heyet bas¸kanları onuruna Savarona Yatı'nda akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, törenlerde yer alacak.

Birçok ülkeden cumhurbaşkanı, devlet başkanı, parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan ve büyükelçi düzeyinde temsilcinin katılacağı törenlerde Birleşik Krallık Galler Prensi Charles, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da bulunacak.

(Çanakkale/12.30/14.30/17.10/19.30)

2- Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile beraberindeki heyet, yüksek mahkemenin kuruluşunun 53. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ermeni Patrikhanesinin ev sahipliğinde, 1915 olaylarının 100. yılını anmak üzere düzenlenen ayine katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya maskotları Ece-Efe ve çocuklar tarafından havalimanında karşılanacak, EXPO 2016 Antalya sergi alanında incelemelerde bulunacak ve EXPO Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

(Antalya/09.45/10.30/11.15)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin dayanışma yemeğine katılacak.

(Elazığ/19.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek, Beylikdüzü'ndeki Seyithan İzsiz İlköğretim Okulu temel atma törenine ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/11.00/16.00/19.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Şişli İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinde teşkilat mensuplarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yapacak.

(İstanbul/10.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verilmesinin ardından karara tepkiler izleniyor.

(Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'e yönelik "Kararlılık Fırtınası" hava harekatının sona ermesi ve başlayacağı ilan edilen "Umuda Dönüş" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görülmesine Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Manisa/09.00)

SPOR

1- Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nin ilk gününde Fransa'nın Nanterre takımıyla Almanya'nın Fraport Skyliners, Trabzonspor Medical Park ile de Romanya'nın Energia takımı karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/16.30/19.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final kura çekimi UEFA'nın İsviçre'deki merkezinde yapılacak.

(Nyon/13.00/14.00)

3- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında Medicana Sivasspor ile Mersin İdmanyurdu karşılaşacak.

(Sivas/20.00)

4- PTT 1. Lig'de 29. hafta 4. maçla başlayacak.

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig final etabı 1. devre müsabakaları Eczacıbaşı VitrA-Galatasaray Daikin, VakıfBank-Fenerbahçe Grundig maçlarıyla tamamlanacak.

(İzmir/16.30/19.00)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig klasman etabı 1. devre maçları Nilüfer Belediyespor-İdmanocağı, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Sarıyer Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Antalya/17.00/19.00)

7- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası finali ilk maçında İspanya'nın Gran Canaria takımı ile Rusya'nın Khimki ekibi karşılaşacak.

(Las Palmas/21.45)

8- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off 1. Grup'ta Kastamonu Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Kastamonu/15.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Çanakkale Politika Güncel Haberler

title