Haberler

Gündem Özeti / 23 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı Asamblesi (İSİPAB) 11. Genel Kurulu'na katılmak için Irak'a gidecek.

(Ankara)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kurultay'da seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından Parti Meclisi toplantısına başkanlık yapacak.

(Ankara/09.30/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Konya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısına ve EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın 38. Yönetim Kurulu Toplantısına katılacak.

(Konya/11.00/Antalya/18.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kayısı Çalıştayı"na, AK Parti İl Divan Meclisi toplantısına ve İnönü Üniversitesinde açılışa katılacak.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi iş adamlarıyla toplantıda bir araya gelecek Tüfenkci, Alaca Fit Sport Club açılışına ve Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü "Dünya Gümrük Günü" programına iştirak edecek.

(Malatya/09.30-18.00)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kayısı Çalıştayı'na, Fırat Kalkınma Ajansı 2016 yılı Mali Destek Programı'na, İnönü Üniversitesi Toplu Açılış Töreni ile DAP Bölgesel Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analiz Projesi programına katılacak.

Malatya Organize Sanayi Bölgesi işadamları ile toplantı yapacak Yılmaz, DAP Çiftçi Eğitim Merkezi açılışında yer alacak.

(Malatya/09.30-14.30/Elazığ/16.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Ulaştırma Çalıştayı'na ve ardından düzenlenecek basın açıklamasına katılacak, AK Parti il teşkilatı ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Kahramanmaraş/11.00-19.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ 14. Bölge Müdürlüğünde "Ergene Havzası Koruma Eylem Planı"na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul / 10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) 3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) 4- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Mısır'daki "25 Ocak Devrimi"nin beşinci yıl dönümü öncesindeki gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire)

7- Tunus'un Cezayir sınırındaki Kasrin vilayetinde başlayan ve ülke geneline yayılmaya başlayan işsizlerin protestoları takip ediliyor.

(Tunus)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 19. hafta, Torku Konyaspor-Kayserispor, Mersin İdmanyurdu-Akhisar Belediyespor, Osmanlıspor-Galatasaray maçlarıyla başlayacak.

(Konya/13.30/Mersin/16.00/Ankara/19.00) 2- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 16. haftanın ilk gününde BOTAŞ-Fenerbahçe, Canik Belediyespor-Abdullah Gül Üniversitesi, Galatasaray-Adana ASKİ, Basketbolu Geliştirenler Derneği-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

(Adana/Samsun/14.00/İstanbul/15.00/16.00) 3- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 13. hafta, Halkbank-İlbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Salihli Belediyespor, Çanakkale Belediyespor-Galatasaray, Eczacıbaşı VitrA-VakıfBank müsabakalarıyla başlayacak.

(Ankara/13.00/Bursa/14.30/Çanakkale/17.00/İstanbul/17.30) 4- PTT 1. Lig'de 19. haftaya Balıkesirspor-Multigroup Alanyaspor, Adana Demirspor-Samsunspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Balıkesir/13.30/Adana/18.30) 5- Spor Toto 2. Lig'de 19. hafta, Beyaz Grup'ta Anadolu Üsküdar 1908-BUGSAŞ Spor, Kırmızı Grup'ta Manisaspor-İnegölspor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/13.30/Manisa/19.00)

Spor Toto 3. Lig'de 22. hafta, 3 müsabakayla start alacak. 6- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ana tablo 3. tur müsabakalarıyla devam edilecek.

(Melbourne)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title