Haberler

Gündem Özeti / 23 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katıldıktan sonra yurda dönecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Parlamenter Asamblesi (GDAÜ PA) toplantısına katıldıktan sonra yurda dönecek.

(Tiran)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yalova ve Bursa mitinglerinde konuşacak.

(Yalova/14.30/Bursa/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Hastanesi'nin açılışını yapacak, Osmangazi İlköğretim Okulunun temelini atacak, Sarem Rehabilitasyon Merkezi ile ???Büyükşehir Belediyesi Atıcılar Futbol ve Atletizm Sahası'nın açılış törenlerinin ardından engelliler şölenine katılacak.

(Bursa/11.30/15.00/16.00/18.30)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi'nin açılış töreninde bulunacak.

(İstanbul/10.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerle bir araya gelecek, Esenler Gençlik Merkezinin düzenlediği Göktürk Piknik Alanı buluşmasına ve sevgi yürüyüşüne katılacak.

Bozkır, halk buluşması toplantısına katılmak üzere Hollanda'ya hareket edecek.

(İstanbul/10.30-19.25)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti'nin Sakarya ve Kocaeli mitinglerine katılacak.

(Sakarya/15.00/Kocaeli/18.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Abdullah Gül Müzesi'ni ziyaretinde bulunacak, Abdullah Gül Üniversitesi Öğrenci Köyü'nün açılışı ile KASİDEF-Sivaslılar Birlik ve Beraberlik Gecesi'ne iştirak edecek.

(Kayseri/12.15-20.00)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çüngüş ve Çermik ilçelerinde seçim çalışmalarında bulunacak.

(Diyarbakır/09.30-14.30)

7- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, esnaf ile Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği'ni ziyaret edecek, Büro Memur-Sen temsilcileriyle görüşecek, Yenişehir ilçesindeki seçim bürosunda sporcularla buluşacak.

(Diyarbakır/10.00-19.00)

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun 11. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuşacak.

(İstanbul/10.30)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanlığı Hizmet Çalıştayı'na katılacak, Soma Belediyesini ziyaret edecek, Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu ve Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu'nun açılışına iştirak edecek, Kırkağaç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğrenci Yurdu ve İmam Hatip Ortaokulu açılışının ardından Akhisar Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(İzmir/08.30/Manisa/11.00-15.00)

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Cacabey Meydanı'nda ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

(Kırşehir/13.00/Kayseri/17.00)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, ÖNSİAD ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek, Birlik Vakfı'nda düzenlenen Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Konferansı'nda yer alacak.

(İstanbul/10.00/13.30)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin İl Gençlik Kollarınca, Kırıkkale Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Geleceğine Sahip Çıkıyor" programında konuşacak.

(Kırıkkale/14.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yomra Sevgi Yürüyüşü'ne katılacak, seçim bölgesinde çalışmalarına devam edecek.

(Trabzon/10.00-22.00)

14- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Batıkent semt halkıyla bir araya gelerek, GİMAT Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği'ni ziyaret edecek.

(Ankara/10.30/13.30)

DÜNYÜ - DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

GÜNCEL

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, yeniden başlayan müzakereler çerçevesinde, Lefkoşa Surlariçi'nde bir araya gelecek, hem Kuzey Kıbrıs'ta hem de Güney Kıbrıs'ta gezinti yapacak.

(LEFKOŞA/11.00)

2- Yüksek Seçim Kurulunda, radyo ve televizyonda konuşma yapmak için başvuran siyasi partilerin yayın zaman ve sıraları, ad çekme usulüyle belirlenecek.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Torku Konyaspor-Çaykur Rizespor, Trabzonspor-Balıkesirspor karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/14.00/Konya/17.00/Trabzon/20.00)

2- Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulu, Galatasaray Lisesi'nin Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/10.00)

4- Türkiye Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi 2. maçlarında, Türk Telekom-Anadolu Efes, Trabzonspor Medical Park-Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00/Trabzon/18.30)

5- PTT 1. Lig'de normal sezon 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

6- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off final serisinin ilk maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Beşiktaş Mogaz karşı karşıya gelecek.

(Ankara/19.00)

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off final serisi ikinci maçında, Yenimahalle Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor karşılaşacak.

(Ankara/15.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Avrupa Birliği Cemil Çiçek İstanbul Politika Güncel Haberler

title