Haberler

Gündem Özeti / 23 Aralık 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yapılacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Sarayı'nda, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Medya İletişim Bürosunu ziyaret edecek ve medya iletişim büroları hakkında brifing alacak.

(Ankara/10.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara Sanayi Odası'nda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve beraberindeki heyeti, daha sonra ATO Başkanı Salih Bezci'yi kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00/15.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Tasarım Danışma Konseyi ile İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00/İstanbul/16.00)

5- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye-Afganistan Yatırım Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/18.00)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nın ödül töreni ile hayvancılık sektörü toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/11.30)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri ve Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü ile birlikte Sarp Sınır Kapısı ve Hopa Gümrük Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunacak.

(Artvin/09.45)

8- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde, Hak-İş 4. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/18.00)

9- TBMM'den...

Genel Kurul'da, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılmasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Meclis AB Uyum Komisyonu'nda üyelere brifing verecek.

Dışişleri Komisyonu'nda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.30/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Mevlid Kandili'ni kutlamak için Doğu Kudüs'teki Selahaddin Caddesi'nden Mescid-i Aksa'ya doğru düzenlenecek yürüyüş ve etkinlik takip ediliyor.

(Kudüs)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları izleniyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'de Hükümet güçleriyle Husiler arasında devam eden çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad)

7- Hazar Denizi'ne kıyısı olan ülkelerin ulaştırma bakanlarının katılacağı toplantı izleniyor.

(Tahran)

EKONOMİ

1- Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ne ilişkin etüt-proje ihalesi, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, 2014 yılı mali aracı kuruluş istatistikleri ile kasım ayı konut satış verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Bitlis'te şehit olan Uzman Çavuş Eren Kılıç için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek.

Cizre'de teröristlerle girdiği çatışmada yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı GATA'da şehit olan özel harekat polisi Atilla Güneş'in cenazesi, Ankara'daki törenin ardından memleketi Tokat'a gönderilecek.

(Ankara/12.00/9.30)

2- Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği ile kurulması kararlaştırılan Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun ilk toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığında gerçekleştirilecek.

(Ankara/14.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 6 karşılaşma yapılacak.

Amed Sportif Faaliyetler-Medipol Başakşehir, Kastamonuspor 1966-Galatasaray, Şanlıurfaspor-Bandırmaspor, Bucaspor-Aydınspor 1923, Fenerbahçe-Antalyaspor, Akhisar Belediyespor-Karşıyaka maçları oynanacak.

(Diyarbakır/13.00/Kastamonu/13.45/Şanlıurfa/14.00/İzmir/16.00/İstanbul/18.45/Manisa/20.30)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 12. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Rönesans TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom-Darüşşafaka Doğuş ve Trabzonspor Medical Park-Muratbey Uşak Sportif maçları yapılacak.

(İstanbul/18.00/Ankara/19.00/Trabzon/19.45)

3- Kadınlar Basketbol Süper Ligi 10. haftasında 6 karşılaşma oynanacak.

4- Hentbol Bayanlar Türkiye Kupası son 16 turu maçları Adana, Ankara, Aksaray ve Samsun'da devam ediyor.

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de ilk yarı Bornova Anadolu Lisesi-Ziraat Bankası ve Halkbank-İnegöl Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(İzmir/16.00/Ankara/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Volkan Bozkır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
title