Haberler

Gündem Özeti / 20 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek ve 19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek ve 19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

(Ankara/11.00/13.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta.- Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nda "İnsani Yükümlülük: Küresel, Bölgesel ve Sektörel Yaklaşımlar" oturumuna katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelecek Davutoğlu, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe ile baş başa görüşme gerçekleştirecek.

Doğuş Grubu "Şahenk İnisiyatifi" Göbeklitepe Resepsiyonu'na katılacak olan Davutoğlu, bazı yatırımcıları da kabul edecek.

(Davos)

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulunacak.

(Strazburg)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Almanya'da Uluslararası Mobilya Fuarı'na katılacak Türk firmalarını ziyaret edecek.

(Köln)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOKİ Başkanlığı'nda, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılacak sunuma katılacak.

(Ankara/14.00)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Alman tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, TUİ Genel Müdürü Sebastian Ebel, Thomas Cook şirketinin Almanya Ticaret Genel Müdürü Günter Geske ve Alman Seyahat Acentalar Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile görüşecek.

(Frankfurt)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısında 2015 yılını değerlendirecek ve Bakanlığın 2016-2019 hedeflerini açıklayacak.

(Ankara/09.30)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suudi Arabistan'da, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Değerlendirme Toplantısı'na katılacak ve İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile bir araya gelecek.

(Riyad)

8- TBMM'den.

Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na ilişkin sunum yapacak.

(TBMM/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- İsrail'in "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen tepkiler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Bağdat'ta düzenlenecek İslam Ülkeleri Parlamentolararası konferansı izleniyor.

(Bağdat)

7- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in Ortadoğu turu kapsamında Kahire'ye yapacağı ziyareti takip ediliyor.

(Kahire)

8- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

9- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- TÜİK, aralık ayına ilişkin Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, Fas Yargıtay Başkanı Mustafa Faris ile bir araya gelecek.

(Rabat)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, yapılacak 7 maçla devam edecek. Sivas Belediyespor-1461 Trabzon, Mersin İdmanyurdu-Aydınspor 1923, Bucaspor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Büyükçekmece Tepecikspor, Trabzonspor-Nazilli Belediyespor, Kardemir karabükspor-Beşiktaş ve Adanaspor-Gaziantepspor maçları oynanacak.

(Sivas/12.00/Mersin/13.00/İzmir/14.00/Bursa/16.00/Trabzon/18.00/Karabük/19.45/Adana/21.00)

2- Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na ana tablo 2. tur maçlarıyla devam edilecek.

(Melbourne)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 32 turu gruplarında 3. hafta maçları oynanacak.

Pınar Karşıyaka-Dolomoti Energia, Trabzonspor Medical Park-Grissin Bon, Galatasaray Odeabank-Szolnoki, Ratiopharm-Banvit maçları yapılacak.

(İzmir/Trabzon/19.00/İstanbul/20.00/Ulm/20.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Uniqa-Fenerbahçe, ESBVA-LM-Galatasaray ve Spor Citylift Girona-Abdullah Gül Üniversitesi maçları oynanacak.

(Sopron/19.00/Villeneuve d'Ascg/Girona/21.00)

5- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Arkas Spor, Bulgaristan'ın Marek Union-Ivkoni takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

(Dupnitsa/18.30)

6- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank, Polonya'nın Atom Trefl takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

7- Voleybol Erkekler Challenge Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Benfica ve Colzedonia-Galatasaray HDI Sigorta maçları yapılacak.

(İstanbul/17.00/Verona/20.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Hulusi Akar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title