Haberler

Gündem Özeti / 2 Ekim 2014

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Uluslararası Basın Enstitüsü ve Gazetecileri Koruma Komitesi heyetini, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki güvenlik zirvesine katılacak.

(Ankara/13.30/14.30/20.00)

2-  TBMM Genel Kurulu'nda, Irak ve Suriye'deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehit yakınları için düzenlenen iş kurası törenine katılacak.

(Ankara/19.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlıkları arasındaki, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik ve Gümrük Birliği Süreçlerinde Ortak Tutum ve İşbirliğineYönelik Protokol"ün imza törenine katılacak,

Bakan Bozkır ayrıca Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr'ü kabul edecek.

(Ankara/09.30/12.30/13.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Alman Birliği Günü'nün 24. yıl kutlama resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/19.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u kabul edecek, ilaç sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/11.00/12.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 101 belediyeye çevre temizlik aracı dağıtımı törenine katılacak.

(Ankara/12.00)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul Başkonsolosluğu personeliyle kahvaltıda bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Ticaret Bakanı Peny Pritzker ile görüşecek.

(Ankara/12.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3-Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor

4-Hong Kong'daki demokrasi yanlısı gösteriler izleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2012 yılına ilişkin yabancı kontrollü girişim istatistikleri ile 2014 yılına ait küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Söke'de pamuk hasadı yapacak.

(Aydın/13.00)

2- Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri - Artema Grubu'na TSE Çift Yıldız Belgesi verilmesi törenine katılacak.

(Bilecik/10.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları yapılacak.

C Grubu'nda Beşiktaş ile İngiliz ekibi Tottenham, L Grubu'nda ise Trabzonspor ile Polonya'nın Legia Varşova takımı karşılaşacak.

(Londra/22.05/Trabzon/20.00)

2- 2014 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya'da devam ediyor.

Türkiye, 2. tur F Grubu ikinci maçında Rusya ile karşılaşacak.

(Modena/18.00)

3- Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası eleme grubu maçları başlayacak.

C Grubu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi-TOFAŞ, Fenerbahçe Ülker-Rönesans TED Ankara Kolejliler, D Grubu'nda ise Banvit-Trabzonspor Medical Park ve Pınar Karşıyaka-Edirne Basket maçları yapılacak.

(Sakarya/17.30/20.00/Samsun/15.00/17.30)

4- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 3. hafta, 5 maçla başlayacak.

5- Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta 5. hafta, Dardanelspor-Eyüpspor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title