Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Samsun'da Gençlik Yürüyüşüne Katılacak

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir'e ziyarette bulunacak, Samsun'da düzenlenecek Gençlik Yürüyüşüne katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir'e ziyarette bulunacak, Samsun'da düzenlenecek "Gençlik Yürüyüşü"ne katılacak.

(Ankara/09.00/Samsun/18.00)

Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenecek etkinlik çerçevesinde Anıtkabir'de 17 yıl aradan sonra ilk kez konser verilecek.

(Ankara/20.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisinin açılışını yapacak. Kılıçdaroğlu, partisinin Kastamonu ve Erzurum mitinglerinde konuşacak.

(Ankara/14.00/Kastamonu/16.00/Erzurum/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Akpa Alüminyum Fabrikası ve Hendek Kadın Köylü Pazarını ziyaret edecek, STK temsilcileriyle  ile bir araya gelecek.

(Sakarya/12.00/12.45/14.00)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel'de

Çavuşoğlu ve Bozkır, Brüksel Başkonsolosluğu'nun yenilenen binasının açılışını yapacaklar.

Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika dönem başkanlığının ev sahipliğindeki  Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Toplantısı'na katılacak.

(Brüksel)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Diyarbakır'da Yapımı Devam Eden Kamu Yatırımları Lansmanı"na katılacak.

(Diyarbakır/14.00)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik  ve Spor  Bayramı kutlamalarına katılacak, Organize Sanayi Bölgesi iş adamları, köy muhtarları ve kanaat önderleri ile toplantı yapacak, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası üyeleriyle görüşecek, çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdu ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Alaattin Parlak'ın seçim bürosunu ziyaret edecek.

(Diyarbakır/ 10.00-19.30)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Kent Meydanı'nda düzenlenecek 19 Mayıs etkinliklerine ve Eskişehir Hanı'nın açılışına katılacak, esnafı ziyaret edecek, muhtarlar ve STK temsilcileriyle buluşacak. Müezzinoğlu, Yaşlılar Yaşam Merkezi ile Starpark ve Hüdavendigar Parkı açılışlarıyla gençlik yürüyüşüne yer alacak.

(Bursa/ 11.00-21.00)

6- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Afyon ve Uşak mitinglerine katılacak.

(Afyonkarahisar/12.00/Uşak/15.00)

7- HDP'de Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince düzenlenecek mitingde konuşacak, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, Engelliler Derneği temsilcileriyle görüşecek, Gevaş ilçesindeki mitinge katılacak, gençlik panelinde konuşacak..

(Adıyaman//12.00Van/11.00-16.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,, Pazarkapı esnafı ile kahvaltıda bir araya gelecek, Arsin Çiçekli Kuran Kursu'nu ziyaret edecek,  İl Kadın Kolları ve Ortahisar Kadın Kolları İstişare toplantıları ile Trabzon Gençlik Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Trabzon/09.30/13.30/18.00/20.00)

9- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Beşiktaş Meydanı'nda yapacağı basın açıklamasının ardından esnaf ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. (Sana)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep)

3- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması yapılacak. (Kahire)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. (Erbil/Bağdat)

GÜNCEL

1-  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Final Maçı, Ankara Ala Spor Kompleksinde, Teknik Direktörler Rıdvan Dilmen ve Mustafa Denizli'nin antrenörlüğünde oynanacak.

(Ankara/12.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Medicana Sivasspor ile Galatasaray, karşı karşıya gelecek.

(Sivas/20.30)

2- Futbol Spor Toto 2. Lig play-off yarı final rövanşında Pendikspor-1461 Trabzon ve Bandırmaspor-İnegölspor karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/Bandırma/16.30)

3- Hentbol Erkekler Süper Lig play-out 8. maçlarında Gençlerbirliği ile İstanbul Anafen Koleji, Ankara İl Özel İdare ile Selçuklu Belediyespor, Antalyaspor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/Antalya/15.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Avrupa Birliği Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title