Haberler

Gündem Özeti / 16 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/17.30-16.00-14.15)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Doğan Güreş'in cenaze törenine katılacak.

Çiçek, Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr ile Musul Başkonsolosu Büyükelçi Öztürk Yılmaz ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara-TBMM/12.40-15.00-16.00)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Marmara bölgesi milletvekilleri ile bölgesel istişare toplantısına katılacak, Başbakanlık Merkez Bina'da Pakistan Ticaret Bakanı Dastgir Khurram Khan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve ?MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu, Yunus Emre Enstitüsü "Yaşayan Gazze" programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00-14.00-15.00-16.00-21.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gölhisar ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi akademik yıl açılışı ve İlahiyat Fakültesi temel atma törenine katılacak, Valilik ziyareti sonrası AK Parti İl Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında bulunacak.

(Burdur/11.00-15.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nun bazı komisyon başkan ve üyeleriyle, Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüşecek. Bozkır, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) üyelerine hitap edecek.

Türkiye'nin "Yeni AB İletişim Stratejisini" açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenleyecek Bozkır, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Avrupa Temsilciliğinde konuşacak, Vakıf tarafından verilecek resepsiyona katılacak.

(Brüksel)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Pakistan Ticaret Bakanı ve Türkiye-Pakistan KEK Eşbaşkanı Khurram Dastgir Khan onuruna, Fevzi Hoca Restorant'ta yemek verecek.

(Ankara/12.15)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2015-2016 yıllarında görev yapacak 5 BMGK geçici üyesini belirlemek için BM Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde hazır bulunacak.

(New Yok)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes ve Pamukkale Ünversitelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı açılış törenlerine katılacak.

(Aydın/10.00 - Denizli/15.00)

6- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Grand Cevahir Otel'de TÜGİS Gıda Günü etkinliklerinin açılışında konuşacak ve ödül törenine katılacak, Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2. Aksaray Tanıtım Günleri'nde bulunacak.

(İstanbul/10.00-12.00)

7- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/11.00)

8- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Yerel Yönetimlerde Kültür-Sanat Politikaları Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/11.00)

9- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulunacak.

(Eskişehir)

10- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen "Kapsamlı Bölgesel Savunma Bakanları Toplantısı"na katılacak.

(Karadağ/Budva - 11.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İran Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanı Seyyid Hassan Qazizadeh Hashemi ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından Sağlık Bakanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.45)

12- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, Şehitler Hiyabanı'nı ve  Türk Şehitliğini ziyaret edecek, Azerbaycan İletişim Bakanı Ali Abbasov ve Litvanya Ulaştırma-Haberleşme Bakanı Rimantas Sinkevicius ile görüşecek.

(Bakü)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00)

14- TBMM'den...

Genel Kurul'da bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını uygun bulan yasa tasarıları görüşülecek. (14.00)

Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu toplanacak. (14.30)

KİT Komisyonu, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılı hesaplarını denetleyecek. (10.30-14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3 - Mısır'da İhvan üyelerine yönelik yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttiahdiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

4- Libya'nın Bingazi kentinde "15 Ekim Silahlı Ayaklanması" adı altında toplanan silahlı gruplar ile karşıt gruplar arasındaki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bingazi/Trablus)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- TÜİK, Ağustos ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21'inci Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş'in cenazesi, Kocatepe Camii'nde, öğle namazını müteakip düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

(Ankara/12.42)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk haftasına 5 maçla devam edilecek.

Anadolu Efes, İstanbul'da Rusya'nın Unics Kazan, Galatasaray Liv Hospital ise deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00 - Belgrad/21.45)

2- Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Almanya'nın Flensburg-Handewitt takımıyla Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Kocaeli/20.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title