Haberler

Gündem Özeti / 15 Nisan 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Kazakistan'a hareket edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Kazakistan'a hareket edecek.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti 2015 Genel Seçimleri Seçim Beyannamesi'nin açıklanacağı ve milletvekili adaylarının tanıtılacağı toplantıya katılacak.

(Ankara/10.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesine bugüne kadar hizmet eden başkan ve meclis üyeleri için Kız Kulesi Sosyal Tesisleri'nde verilen yemekte bulunacak.

(İstanbul/19.30)

5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısı yapacak.

(Ankara/09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde, Husilere karşı yürütülen "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Sudan'da, devlet başkanlığı seçimi ve genel seçimin son gününde oy verme işlemlerine devam edilecek.

(Hartum)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, Şubat ayı kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumunca, Ocak ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklanacak.

(Ankara/10.00)

3- Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi ÖİB'de yapılacak.

(Ankara/14.30)

GÜNCEL

1- Soma'daki 301 kişinin öldüğü maden kazasına ilişkin dava, tutuklu sanıkların da katılımıyla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edilecek.

(Manisa/09.00)

2- Türk Kızılayı ve UNICEF tarafından yürütülen, "Türkiye'deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Suriyeli çocukların kazanımlarının değerlendirileceği toplantı düzenlenecek.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Gürcistan'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nın beşinci gününde kadınlar 63 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

(Tiflis/19.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında Paris Saint Germain-Barcelona ve Porto-Bayern Münih karşılaşacak.

(Paris/21.45/Porto/21.45)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşı karşıya gelecek.

Günün diğer maçında Barcelona ile Olympiakos karşılaşacak.

(Madrid/22.00/Barcelona/20.00)

4- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Manisaspor ile Galatasaray, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

(Manisa/19.45)

5- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında İstanbul Üniversitesi BGD ile Adana ASKİ ve Galatasaray Odeabank ile Edirne Belediyesi Edirnespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.30/18.00)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Trabzonspor, THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/15.00)

7- Erkekler Hentbol Süper Lig play-out maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Antalyaspor karşılaşacak.

(İzmir/16.00)

8- Voleybol Bayanlar 1. Lig play-off 1. turunda, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Eczacıbaşı VitrA, Sarıyer-Belediyespor-Fenerbahçe Grundig, İdmanocağı-VakıfBank ve Nilüfer Belediyespor-Galatasaray Daikin maçları yapılacak.

(Bursa/17.30/İstanbul/18.00/Trabzon/18.00/Bursa/19.30)

9- Futbol Buluşmaları'nın üçüncüsü Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

(Edirne/10.30)

10- TRT'nin düzenlediği "Spor ve Medya Sempozyumu", Polat Renaissance Bosphorus Otelde yapılacak.

(İstanbul/10.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Kazakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title