Haberler

Gündem Özeti / 15 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın "Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma" toplantılarının konuğu olacak, azınlık cemaatlerinin ruhani liderleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00/14.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 3. Bölgesel Kalkınma Konferansı'na katılacak.

(Bingöl/09.00)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Altınordu Belediyesinin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Devlet Hastanesi ve Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Ordu/10.00/14.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 5.Uluslararası Üniversitelerde Fikri Mülkiyet Hakları Yönetimi Konferansı ve Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/09.30/Kocaeli/15.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İlbank Macunköy Sosyal Tesisleri'nde "Ekolojik Kentsel Tasarım Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/18.00)

5- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, baş başa ve heyetler arası görüşecek.

İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.00/14.00/15.00)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, YASED Ekonomi Bakanlığı Ortak Toplantısı'na, TPI Composite Temel Atma Töreni'ne, MÜSİAD İzmir Programı'na katılacak.

(İzmir/10.00/?15.00/19.00)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, fabrika sahipleri ile Merkez OSB Müdürlüğünde kahvaltıda bir araya gelecek, çeşitli fabrika ve sanayi kuruluşlarını ziyaret edecek.

(Samsun/09.30-17.00)

8- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Tarımda Başarılı Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.30)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde "3. Ulusal Sulama Sistemleri Açılışı"na ve Polatlı'da "Polatlı Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni"ne katılacak.

Eroğlu Akşehir'de toplu temel atma ve açılış programı ile Sultandağı ve Çay ilçelerinde toplu temel atma ve açılış merasimlerine iştirak edecek.

(Ankara/09.30/11.00/Konya/13.30/14.30/Afyonkarahisar/15.30/17.00)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoglu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri "Yaşama Yol Ver Projesi" medya kampanyası lansman toplantısına katılacak.

(Bursa/10.00)

11- HDP Merkez Yürütme Kurulu, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu İhvan mensuplarının yargılandığı ve kamuoyunda "Rabia Operasyonlar Birimi" olarak bilinen davanın temyiz duruşması takip edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

2- TÜİK, temmuz ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsviçre'de ceza alması konusunda verilen ve bu ülke tarafından temyize götürülen ihlal kararına ilişkin nihai hükmünü açıklayacak.

(Strazburg)

2- Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay, İsviçre'de düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi Küresel İstişareleri Toplantısı'na katılacak.

(Cenevre)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi, oynanacak 6 maçla başlayacak. Pınar Karşıyaka, İspanya'nın Barcelona Lassa, Darüşşafaka Doğuş ise İtalya'nın Dinamo Sassari takımlarını konuk edecek.

(İzmir/19.00/İstanbul/21.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title