Haberler

Gündem Özeti / 14 Temmuz 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı'na katılacak.

(Konya/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak başkanlığında Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı yapılacak.

(Ankara/14.00)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, Pir Sultan Abdal ve Kültür Derneği ile Alevi Bektaşi Federasyonunu ziyaret edecek.

(Ankara/14.00/15.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni'ne ve Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/11.00/13.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TCMB, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini duyuracak.

(Ankara /14.30)

4- TCMB, temmuz ayı beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜİK, haziran ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ile mayıs ayı sanayi üretim endeksini, mayıs ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini ilan edecek.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May, kabinesini açıklamaya devam edecek.

(Londra)

KÜLTÜR SANAT

1- ABD'li yönetmen Michael Moore'un "Şimdi Nereyi İşgal edelim?" belgeselinin basın gösterimi Beyoğlu sinemasında gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30)

2- Doç. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince Timaş Kitap Kahve'de düzenlenen "Babıali Sohbetleri"nde, "Dede Korkut'un Paltosu" başlıklı konuşma yapacak.

(İstanbul/18.00)

3- ABD'li saksafoncu Kamasi Washington, İstanbul Kültür Sanat Vakfınca düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında Beykoz Kundura Fabrikası'nda konser verecek.

(İstanbul/20.45)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Osmanlıspor, deplasmanda Moldova temsilcisi Zimbru ile karşılaşacak.

(Kişinev/20.00)

2- Futbolda 2016-2017 sezonu öncesi takımların transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Nurettin Canikli Anadolu Ajansı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title